Direcció General de Comunicació

Sanitat

El Govern racionalitza l'organització dels laboratoris de sanitat ramadera i vegetal

query_builder   13 desembre 2011 15:00

event_note Nota de premsa

El Govern racionalitza l'organització dels laboratoris de sanitat ramadera i vegetal

  •  Es passarà d’11 a 8 centres, amb un estalvi anual de 233.000 euros
 
El Govern reorganitzarà els laboratoris de sanitat ramadera i de sanitat vegetal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural amb l’objectiu de racionalitzar i optimitzar la seva estructura, i adaptar-la a les necessitats actuals. El Govern compta actualment amb 5 laboratoris, dels quals depenen 11 centres. La reorganització permetrà concentrar l’activitat en 4 laboratoris, dels quals dependran 8 centres, i estalviar 233.000 euros anuals en concepte d’instal·lacions i serveis.
 
El Departament d’Agricultura compta amb diversos laboratoris per a l’exercici de les seves funcions. El model actual d’aquests equipaments es va definir els anys 80 i ha esdevingut obsolet arran dels canvis legals, tecnològics i de demandes socials que s’han produït durant tot aquest temps. El model de laboratori ha de garantir la qualitat tècnica de les anàlisis, obtenir els resultats amb la màxima eficiència i celeritat i, atès el context actual, amb el menor cost possible. El Govern considera totalment imprescindible concentrar en menys laboratoris o centres les tasques analítiques, per millorar i racionalitzar la gestió dels equipaments i per optimitzar i aprofitar els recursos.
 
La reorganització que ha acordat el Govern és la següent.
 
  • Laboratoris de Sanitat  Ramadera. Traslladar l’activitat del Laboratori de Sanitat Ramadera de Barcelona (centres de Barcelona i de Reus) i del centre de Girona que depèn del Laboratori de Sanitat Ramadera de Vic i redistribuir les seves tasques entre el laboratori de Vic i el de Lleida (centres de Lleida i la Seu d’Urgell). També ha acordat especialitzar el centre de la Pobla de Segur com a unitat de qualitat.
 
  • Laboratori de Sanitat Vegetal de Barcelona. Traslladar l’activitat del Laboratori de Sanitat Vegetal de Barcelona, que es troba a la Zona Franca, al laboratori que es troba al centre de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) de Cabrils. Els motius són una infraestructura insuficient, la manca de requeriments tècnics de futur de les instal·lacions i el cost del manteniment de l’equipament. Així mateix, es pretén aprofitar les sinergies tècniques entre el laboratori de l’IRTA de Cabrils i el de sanitat vegetal, així com utilitzar altres instal·lacions de les quals es disposa a Cabrils (com els hivernacles) per millorar les tècniques de diagnòstic. 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia