Delegació a Lleida

Uns 500 esquiadors britànics donaran el tret de sortida aquest dilluns a la temporada d'hivern de l'aeroport de Lleida-Alguaire

query_builder   13 desembre 2011 19:26

event_note Nota de premsa

Uns 500 esquiadors britànics donaran el tret de sortida aquest dilluns a la temporada d'hivern de l'aeroport de Lleida-Alguaire

 
· La Taula Estratègica de l’aeroport farà l’any vinent un estudi de la demanda potencial de transport de mercaderies i incidirà en la promoció de la “marca Pirineus” entre els operadors turístics d’Irlanda, països escandinaus, Rússia, Ucraïna i Polònia
 
· El Govern seguirà destinant 4 milions d’euros al funcionament de la infraestructura i un a la promoció
 
· El vol regular a Palma de Mallorca es mantindrà tot el 2012 i repetiran els de Maó i Eivissa durant l’estiu
 
Imatge roda de premsa
Roda de premsa posterior a la Taula Estratègica
 
La temporada d’hivern de l’aeroport de Lleida-Alguaire començarà aquest dilluns amb l’arribada d’uns 500 esquiadors britànics a través de dos vols procedents de Londres (Gatwick) i Manchester. Aquests seran els primers dels 16.500 visitants que el touroperador Thomas Cook té previst atansar al Pirineu, bàsicament a Andorra i la Val d’Aran, a través de l’aeroport lleidatà fins al proper mes d’abril, en funció de les condicions de neu de què gaudeixin les pistes les pistes d’esquí.
 
A aquests dos vols seguiran properament els procedents de Belfast, a partir del 26 de desembre, i de Birmingham i Bristol, a partir del 8 de gener.
 
En acabar la reunió de la Taula Estratègica per a l’impuls de l’aeroport de Lleida-Alguaire que ha tingut lloc a les mateixes instal·lacions i que ha servit per fer balanç de les activitats de la infraestructura durant el 2011, el director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, ha explicat la importància que té per a l’aeroport aquesta primera temporada d’hivern amb els vols de Thomas Cook, perquè del seu èxit pot dependre que altres touroperadors que en fan un seguiment de prop puguin concretar el seu interès per operar a Alguaire en les properes campanyes. Dilluns hi haurà al voltant de 60 persones treballant a l’aeroport amb motiu de l’arribada dels primers vols.
 
Per altra banda, el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha informat que l’actual vol a Palma de Mallorca, que ofereix Air Nostrum, seguirà funcionant el 2012, i també repetiran els vols a Maó i Eivissa durant l’estiu de la mateixa aerolínia.
 
Quant al pressupost de l’aeroport per al 2012, es mantindran els 4 milions que enguany s’han dedicat al seu funcionament, així com també el milió d’euros per a la seva promoció. S’ha de recordar que el Govern ha invertit 1,5 milions en l’ampliació de la terminal per poder rebre els esquiadors britànics, tenint en compte que l’acord amb Thomas Cook tindrà una vigència de cinc temporades.
 
Transport de mercaderies a l’aeroport
 
Ramon Farré ha avançat que la Taula Estratègica per a l’impuls de l’aeroport  durà a terme l’any que ve un estudi “per explorar la demanda potencial de transport de mercaderies entre les empreses del territori”, tot i que ha subratllat que “es tractarà d’una avaluació de partida, sense, de moment, anar més enllà”.
 
Tot i que el transport de mercaderies és una de les activitats que es plantegen de cara al futur a l‘aeroport d’Alguaire i que la Taula Estratègica no la deixa de banda, a hores d’ara la promoció per captar visitants a través de nous touroperadors constitueix l’opció de treball principal. En aquest sentit, Ramon Farré ha manifestat que, per a la propera temporada d’hivern, la Taula Estratègica incidirà en la promoció de l’aeroport d’Alguaire com a porta accés a la “marca Pirineus” entre els operadors turístics d’Irlanda, els països escandinaus, Rússia, Ucraïna i Polònia.
 
Passatgers
 
Pel que fa al nombre de passatgers que han utilitzat l’aeroport d’Alguaire, Ricard Font ha dit que entre el febrer d’enguany i el que es preveu fins al febrer del 2012 hauran estat al voltant de 43.000. Entre el febrer del 2010 i el del 2011, amb vols de Vueling i de Ryanair, la xifra va ser de 66.000 passatgers.
 
Ricard Font ha volgut destacar que l’esforç de la Generalitat en la promoció de l’aeroport lleidatà és, en relació al nombre de passatgers que gestiona, bastant superior als corresponents als de Girona i Reus, on hi destina 3,5 i 2,2 milions d’euros, respectivament, per a un moviment d’entre tres i quatre milions de passatgers en el primer cas i d’un milió en el segon.

1  

Fitxers adjunts

Foto de la Taula Estratègica per a l'impuls de l'aeroport de Lleida-Alguaire reunida avui

Foto de la Taula Estratègica per a l'impuls de l'aeroport de Lleida-Alguaire reunida avui
JPG | 1074

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia