• Per primer vegada s'entrega el Premi Extraordinari Joan Triadú
  • La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha lliurat els premis al Palau de la Generalitat i ha afirmat que els guardonats són testimoni d'exigència i esperança
Foto
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha lliurat aquesta tarda els Premis Catalunya Educació 2011. El jurat dels guardons, concedits pel Departament d’Ensenyament, premien la tasca de mestres, professors, centres educatius i institucions impulsors de l’escola catalana. Rigau ha destacat que els guardonats són testimonis "d'experiència personal i d'esperança".
 
La consellera ha tingut paraules per a totes les persones i institucions premiades i els ha donat les gràcies per l'entusiasme que desprenen dia a dia. Així a Pilar Benejam, premi Marta Mata, li ha donat les gràcies per l'estima a la professió que té. El premi als centres educatius ha recaigut en l'Institut Baix Montseny de Sant Celoni. La consellera n'ha destacat el coratge per educar en els valors que no formen part de l'estructura habitual de l'escola, "aquí hi ha coratge", ha comentat.
 
El Moviment Educatiu del Maresme de Mataró celebra enguany els 35 anys i ha rebut el premi a les institucions. Rigau ha destacat la feina feta des del seu inici i la que es fa ara.
 
En l’edició d’enguany destaca la creació d’una nova categoria dels guardons, el Premi extraordinari Joan Triadú en reconeixement al pedagog i a la seva dedicació al món de l’educació i a l’impuls de la llengua catalana. Aquest premi extraordinari reconeix l’excepcionalitat de la personalitat, centre educatiu o institució. El guardonat és l’Escola Vedruna-Àngels, de Barcelona, pel seu arrelament al país i per la difusió feta de la llengua i cultura catalanes. L’escola, ubicada al Raval, destaca per la tasca d’atenció a la diversitat i per l’educació en la solidaritat, la justícia i la sostenibilitat. En aquest punt la consellera ha destacat l'esforç de la institució amb l'alta immigració i ha recordat les paraules de Joan Triadú sobre la importància que el català sigui llengua vehicular.
 
 
 

1  

Imatges

fotografia

fotografia 96