Empresa i Treball

TURISME

Un total de 388 establiments de turisme rural s'ha adherit al sistema de categorització per espigues al 2011

query_builder   15 desembre 2011 19:39

event_note Nota de premsa

TURISME

Un total de 388 establiments de turisme rural s'ha adherit al sistema de categorització per espigues al 2011


·         La directora general de Turisme, Marian Muro, ha lliurat avui els diplomes de les certificacions als responsables d’aquests allotjaments.

·         Amb aquestes noves incorporacions, l’any es tanca amb 476 allotjaments rurals catalans classificats amb espigues, el que suposa una quarta part de l’oferta total inscrita al Registre de Turisme de Catalunya.

388 nous establiments de turisme rural s’han adherit al llarg del 2011 al sistema de categorització per espigues, un projecte impulsat pel Departament d’Empresa i Ocupació, a través de la Direcció General de Turisme, en col·laboració amb les entitats més representatives del sector de turisme rural a Catalunya. El sistema identifica i classifica per espigues els establiments de turisme d’acord amb la qualitat, nivell i estàndards de l’allotjament, l’entorn i els seus serveis.
 
La directora general de Turisme, Marian Muro, ha lliurat avui als responsables dels establiments els diplomes que acrediten l’obtenció de la categoria turística corresponent. A l’acte de lliurament, que ha tingut lloc a l’Auditori de La Pedrera, a Barcelona, hi ha assistit també el subdirector d’Ordenació Turística, Joan Abad; el president de Concatur, Pere Oliu; i el president de Turalcat, Josep Maria Solé.
Amb aquestes noves incorporacions, Catalunya suma ja un total 476 establiments amb la classificació d’1 a 5 espigues, el que suposa una quarta part de l’oferta total inscrita al Registre de Turisme de Catalunya. El procés de certificació és voluntari, i està obert al conjunt d’establiments de turisme rural de Catalunya.
 
Muro ha declarat que “els objectius principals d’aquesta categorització són millorar la identificació del producte i també de les característiques i serveis dels establiments de cara a l’usuari/client potencial, i alhora facilitar a l’Agència Catalana de Turisme una eina per millorar la promoció del turisme rural” i ha destacat “l’esforç de la Direcció General de Turisme en el procés d’auditoria i categorització de quasi 400 establiments de turisme rural aquest 2012”.
 
Així mateix, la directora ha afirmat que el projecte de categorització per espigues “és fruit del treball conjunt entre les dues confederacions del sector, Concatur i Turalcat, i la Direcció General de Turisme. El resultat d’aquesta feina ha estat la creació d’un model pioner a Europa i innovador pel que fa a la seva conceptualització, metodologia de formulació i paràmetres de gestió”. Per Muro, el resultat i consolidació del projecte de categorització de establiments de turisme rural “confirma l’aposta decidida del Govern per aquest sector de l’allotjament turístic català, estratègic en termes de qualitat turística i d’equilibri territorial de Catalunya”.
 
 
(Adjuntem nota amb els establiments)

2  

Fitxers adjunts

Comunicat amb els establiments adherits a la categorització d'espigues al 2011

Comunicat amb els establiments adherits a la categorització d'espigues al 2011
PDF | 95

La directora general de Turisme, Marián Muro, amb els responsables d'alguns dels establiments

La directora general de Turisme, Marián Muro, amb els responsables d'alguns dels establiments
JPG | 1405

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia