Direcció General de Comunicació

Estudi accidentalitat motos

El Govern impulsa un pla d'actuacions per lluitar contra la sinistralitat de motos i ciclomotors

query_builder   20 desembre 2011 15:16

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa un pla d'actuacions per lluitar contra la sinistralitat de motos i ciclomotors

  • El Servei Català del Trànsit elaborarà un estudi sobre l’accidentalitat dels vehicles de dues rodes en zona interurbana

 

El Govern de la Generalitat impulsarà un pla d’actuacions amb mesures urgents i a mitjà termini per lluitar contra l’increment de la sinistralitat entre els vehicles de motor a dues rodes en zones interurbanes. El Consell Executiu ha autoritzat avui el Servei Català del Trànsit (SCT) a elaborar un estudi sobre l’accidentalitat que registren aquests vehicles com a pas previ al pla d’actuació. En els 11 primers mesos de l’any, 43 motoristes han resultat morts a les carreteres del país, davant de les 32 víctimes mortals que es van registrar durant tot l’any passat.

Tal com recull el Pla de seguretat viària 2011-2013, el Servei Català de Trànsit s’ha fixat com a prioritatcombatre la sinistralitat dels vehiclesdedues rodes a través de plans específics d’intervenció. I és que després de 10 anys de gestió de la seguretat viària per part de l’SCT, el nombre d’accidents greus en carretera de motocicletes i ciclomotors es manté en els mateixos nivells de principis de la dècada, mentre que han baixat més d’un 60% els accidents greus amb altres tipus de vehicles implicats. En els primers 11 mesos de l’any, un total de 43 motoristes han resultat morts en vies interurbanes, 244 han resultat ferits greus i 1.205 de caràcter lleu. L’any passat es va tancar amb 32 víctimes mortals, 256 ferits greus i 1.258 ferits de caràcter lleu.
 
Davant d’això, una de les accions urgents que el Govern posarà en marxa és l’elaboració d’un estudi sobre l’accidentalitat d’aquests vehicles en zona interurbana, que determinarà les causes dels sinistres i proposarà mesures per millorar les xifres d’accidentalitat del col·lectiu. El pla inclourà, entre d’altres, mesures com millores en les vies o una major informació i conscienciació sobre els riscos.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia