Direcció General de Comunicació

Pròrroga pressupostos

El Govern aprova els criteris d'aplicació de la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat per a l'any 2012

query_builder   20 desembre 2011 15:18

event_note Nota de premsa

El Govern aprova els criteris d'aplicació de la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat per a l'any 2012

  • El context pressupostari i financer actual fa necessari mantenir vigents els pressupostos de 2011, fins que no s’aprovin els comptes per a l’any vinent
 
El Govern ha acordat els criteris d’aplicació de la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat per al 2011, que seran vigents fins a l’aprovació i la publicació dels pressupostos per al 2012. Com a conseqüència de l’actual context pressupostari i financer, no ha estat possible tramitar el Projecte de llei de pressupostos per al 2012 perquè pugui ser aprovat abans del 31 de desembre de 2011. Per tant, d’acord amb el que preveu la Llei de Finances Públiques de Catalunya, el proper 1 de gener es produirà la pròrroga automàtica dels pressupostos de l’any 2011.
 
El Decret aprovat avui estableix que l’autorització de les despeses dels capítols 2 i 4, corresponents a despeses corrents de béns i serveis i transferències corrents, queda limitada per a cada departament al percentatge que resulti necessari per assegurar que no superi l’import detallat en el Projecte de llei de pressupostos de la Generalitat per al 2012. Així mateix, i tal com ja es va fer durant la pròrroga del pressupost del 2010, no es tramitaran despeses dels capítols 6, 7 i 8, relatius a inversions, transferències reals i variació d’actius financers, llevat que es compensin amb retencions per import equivalent.
 
A més, el Govern ha aprovat un decret de necessitats financeres que autoritza la Generalitat i les entitats del sector públic a fer ús d’operacions d’endeutament i estableix que, en qualsevol cas, el deute viu del conjunt del sector públic no superarà la suma de límits autoritzats per la Llei de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2011.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia