Direcció General de Comunicació

El Govern inicia els tràmits per adjudicar la concessió i explotació del regadiu Xerta-Sénia

El Govern inicia els tràmits per adjudicar la concessió i explotació del regadiu Xerta-Sénia

query_builder   27 desembre 2011 13:50

event_note Nota de premsa

El Govern inicia els tràmits per adjudicar la concessió i explotació del regadiu Xerta-Sénia

  • Aquesta nova infraestructura hidràulica donarà servei a gairebé 12.000 regants de les Terres de l’Ebre
 
  • Contribuirà a la dinamització econòmica del territori, amb la creació de noves explotacions i l’increment de l’activitat de les empreses ja implantades
 
El Govern ha aprovat realitzar les actuacions preparatòries del contracte de concessió per a la construcció i explotació del canal Xerta-Sénia. En concret, el Consell Executiu ha aprovat realitzar els tràmits i actuacions necessaris per fer possible la licitació i adjudicació del contracte i les actuacions que integren la projecció, la construcció, l’explotació i el manteniment de la xarxa de transport i distribució del regadiu Xerta-Sénia. També s’ha acordat encarregar a Regs de Catalunya (REGSA) la redacció dels estudis i avantprojectes previs i la preparació de la licitació esmentada.
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural promou el regadiu del Xerta-Sénia, que en el futur donarà servei a gairebé 12.000 regants potencials d'onze municipis del Baix Ebre i el Montsià i que abraçarà una superfície de 16.501 hectàrees. Els municipis que se’n beneficiaran són Xerta, Aldover, Roquetes, Tortosa, Santa Bàrbara, Masdenverge, La Galera, Mas de Barberans, Freginals, Ulldecona, Amposta i La Sénia.
 
El projecte contribuirà a la dinamització econòmica de la zona, tant pel que fa a la creació directa de noves explotacions agrícoles, com a l’increment de l’activitat de les empreses agroalimentàries i agroindustrials i de la resta de sectors econòmics. Es tracta, a més, d’una obra especialment important per fer front a eventuals episodis de sequera que, com el registrat enguany, posen en qüestió la viabilitat de moltes explotacions.
 
El projecte suposarà una inversió de 347 milions d’euros. Atesa la situació econòmica actual, es fa necessari recórrer al finançament privat per poder afrontar a curt termini una inversió d’aquesta magnitud. L’execució de l’obra es realitzarà mitjançant la modalitat de concessió d’obra pública.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia