Direcció General de Comunicació

El Govern aprova el Pla de reestructuració de les oficines d'acció exterior de la Generalitat

El Govern aprova el Pla de reestructuració de les oficines d'acció exterior de la Generalitat

query_builder   27 desembre 2011 13:51

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Pla de reestructuració de les oficines d'acció exterior de la Generalitat

  • La internacionalització de l’economia i de les empreses catalanes és la prioritat estratègica de la presència de la Generalitat a l’exterior
 
  • La reorientació de les oficines permetrà simplificar estructures, reduir despeses i maximitzar esforços i oportunitats en compliment del triple objectiu d’austeritat, simplificació,  eficiència i contenció pressupostària
 
El Consell Executiu ha aprovat el Pla de reestructuració de les oficines d’acció exterior de la Generalitat d’acord amb les noves prioritats del Govern en la seva presència a l’exterior. La reestructuració dóna compliment a la disposició addicional novena de la Llei 7/2011 de mesures fiscals i financeres que insta el Govern a provar un pla de reestructuració i reorientació d’aquestes oficines que prioritzi el suport a la internacionalització de l’economia i l’empresa catalanes, per garantir la necessària promoció de Catalunya al món.
 
La internacionalització de l’economia catalana és imprescindible per aconseguir el creixement econòmic necessari i assentar-lo en estructures comercials més diversificades i més sòlides. Per això els objectius de la xarxa d’oficines a l’exterior són la promoció de Catalunya com a destí turístic, la presència i exportació dels béns culturals catalans, l’ajuda a la internacionalització de les empreses catalanes i la necessitat de presentar Catalunya com a marca de qualitat, fiabilitat i seriositat emprenedora.
 
La finalitat del Pla és, amb la preservació d’aquests objectius, reestructurar i reforçar les oficines d’acció exterior de la Generalitat d’acord amb la política d’austeritat pressupostària i de contenció de la despesa pública per assolir la seva màxima eficiència en el context de crisi econòmica actual. La reorientació permetrà simplificar estructures, reduir despeses, així com maximitzar esforços i oportunitats.
 
Sota aquest precepte, el Pla de reestructuració aprovat avui adapta les oficines del Govern a les tres prioritats de l’Executiu pel que fa a la seva presència exterior:
 
  • Prioritzar la internacionalització de l’economia i l’empresa catalanes, per garantir la promoció de Catalunya al món. El Pla estableix que les delegacions han de centrar la seva activitat en l’àmbit de la promoció econòmica, amb la missió d’establir contactes d’alt nivell en el món econòmic, institucional i social i cercar oportunitats de negoci per a les empreses catalanes amb socis i mercats exteriors. El Pla reconeix els delegats com a coordinadors de l’actuació de la resta d’organismes catalans presents en cada seu.
 
  • Garantir el màxim nivell d’eficiència de les oficines d’acció exterior. Per aquest motiu el Pla preveu reduir les despeses de lloguer (s’unificaran i centralitzaran espais), reduir les despeses en equipament informàtic i de comunicacions, centralitzar els serveis administratius de les oficines sectorials i col·laborar amb les institucions de l’Estat a l’exterior.
 
  • Centrar l’acció exterior en les àrees geogràfiques prioritàries i imprescindibles per a la internacionalització de les empreses catalanes. El Pla estableix les prioritats següents: enfortir la presència davant la Unió Europea, prioritzar els mercats de proximitat per a l’exportació catalana, obrir-se al mercat nord-americà i potenciar la promoció econòmica a Amèrica del Sud, l’Àsia i Rússia.
 
 
Reforç d’ACC1Ó a Argentina
 
La Generalitat disposa actualment d’una xarxa d’oficines sectorials i de delegacions arreu del món. D’aquesta presència a l’exterior el Govern impulsarà la vessant més econòmica. I és amb aquest objectiu que el Consell Executiu ha aprovat suprimir la Delegació del Govern a l’Argentina i reforçar l’Agència de Suport a l’Empresa Catalana (ACC1Ó), que comparteixen espai i infraestructura a Buenos Aires. De fet, aquesta Delegació, creada el 2009, no disposa de personal propi i compta només amb el delegat del Govern.
 
El Decret que avui ha aprovat el Consell Executiu i que entrarà en vigor  l’1 de gener de 2012, estableix que ACC1Ó exercirà les funcions de coordinació i suport de les actuacions de la Generalitat a l’Argentina, l’Uruguai i altres països de l’Amèrica del Sud.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia