Masllorens, de 50 anys, és periodista i diputat al Parlament de Catalunya des de 1999 pel grup Socialistes-CpC. L'ACCD, fins ara adscrita al Departament de Governació i Administracions Públiques, passa a dependre de Presidència, que assumeix les funcions de cooperació exterior del Govern.

Nascut a Barcelona l'any 1956, Àlex Masllorens i Escubós és llicenciat en Ciències de la Informació per la UAB i, com a periodista, ha exercit a El Correo Catalán, Televisió Espanyola, el diari AVUI i també a l'empresa audiovisual La Productora, com a director general.

Actualment és diputat al Parlament de Catalunya pel grup Socialistes - Ciutadans pel Canvi i ha estat membre de la ponència redactora del nou Estatut de Catalunya. És portaveu de la Comissió de Justícia i membre de les comissions d'Exteriors, Cooperació, Solidaritat i d'Estudi.

Ha estat ponent, entre altres, de la Llei de Cooperació al Desenvolupament de 2001 o del Pla Director de Cooperació 2003-2006. Va ser membre dels consells assessors d'Immigració i de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya.

En el camp de les ONG, en l'actualitat forma part de la junta directiva del Comitè Català de l'ACNUR. Anteriorment, ha estat vocal de la Junta de la Federació Catalana d'ONG per al Desenvolupament i vicepresident de Justícia i Pau. També va dirigir el departament de Migracions de Càritas Barcelona.