Direcció General de Comunicació

FGC

El Govern aprova el contracte programa entre la Generalitat i Ferrocarrils

query_builder   3 gener 2012 16:48

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el contracte programa entre la Generalitat i Ferrocarrils

  • Estableix un marc de finançament per al període 2011-2012 per facilitar l’exercici de les competències que FGC té assignades i el compliment de la planificació estratègica de la companyia

 

  • L’aportació de la Generalitat és de 129,9 milions d’euros
El Govern ha aprovat la subscripció del contracte programa entre la Generalitat i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya per al període 2011-2012 amb l’objectiu d’assegurar el finançament d’aquesta empresa fins a finals d’aquest any. L’aportació total de la Generalitat és 129,9 milions d’euros: 64,78 milions d’euros per al 2011 i 65,12 per al 2012.
 
El nou contracte programa permetrà establir un marc de finançament que faciliti l’exercici de les competències que FGC té assignades i el compliment de la planificació estratègica. Les aportacions de la Generalitat van adreçades a finançar:
 
  • Línies metropolitanes
  • Línia Lleida-La Pobla de Segur
  • Promoció i foment del sector turístic (La Molina, Espot, Port Ainé, Vall de Núria, Montserrat i ferrocarril turístic de l’Alt Llobregat)
  • Infraestructura ferroviària de FGC
 
Aquest nou contracte preveu la potenciació del transport públic com a mitjà per atendre les necessitats de mobilitat i solucionar la congestió del trànsit. Així com la gestió dels serveis i les infraestructures ferroviàries assignades a FGC amb la finalitat de contribuir a la millora de la mobilitat a Catalunya.
 
El contracte programa permet la definició d’un marc estable de finançament compatible amb l’escenari pressupostari de la Generalitat. Així mateix, garanteix l’optimització dels recursos humans adequant-los a les necessitats de cada moment i activitat d’acord amb l’escenari pressupostari de la Generalitat. A més, el conveni col·lectiu s’ajustarà a la Llei de Pressupostos i a altres normatives.
 
La signatura del nou contracte programa es deriva de la finalització de l’anterior, vigent des del 2005 fins el 31 de desembre de 2010. D’altra banda, la signatura d’aquest contracte és necessària per poder disposar del préstec de 122,3 milions d’euros, signat amb el BEI el 6 d’octubre i també resulta indispensable per poder iniciar la negociació del darrer tram de 137,7 milions d’euros inclòs a l’avantprojecte de Pressupostos de la Generalitat 2012.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia