Direcció General de Comunicació

FGC

El Govern ratifica la supressió del servei nocturn d'FGC dels dissabtes a partir d'aquest cap de setmana

query_builder   10 gener 2012 14:41

event_note Nota de premsa

El Govern ratifica la supressió del servei nocturn d'FGC dels dissabtes a partir d'aquest cap de setmana

  • Només tenia una demanda del 6,6% de les places ofertes, molt per sota del 80% de mitjana de la companyia
 
  • A partir del dia 14, el servei finalitzarà a les 2h de la matinada els dissabtes i es reprendrà a les 5.30h de la matinada del diumenge en totes les línies
 
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) deixarà de prestar el servei ininterromput de metro nocturn durant les nits dels dissabtes de tot l’any a les línies urbanes L6 (Reina Elisenda), L7 (Avinguda Tibidabo) i L8 (Molí Nou).  El Govern ha ratificat avui la mesura acordada per FGC, davant la necessària racionalització d’un servei, que només registrava una demanda del 6,6 per cent.
 
Així, tal com ha aprovat avui el Govern, a partir del proper 14 de gener de 2012, el servei nocturn de les nits de dissabte d’FGC finalitzarà a les 2h de la matinada (en tractar-se de vigília de festiu) i es reprendrà a les 5.30h de la matinada en totes les línies.
 
Actualment el servei nocturn d’FGC registrava un grau d’ocupació mitjana del 6,6 per cent de les places ofertes, amb un índex de cobertura del 10,22 per cent, molt per sota del 80 per cent de mitjana de la companyia. De fet, la mesura acordada avui s’emmarca en el pla global de racionalització dels serveis a l’Administració i, en concret, al sector del transport públic.
 
El Consell d’Administració de Ferrocarrils de la Generalitat va acordar la supressió del servei en la reunió del 28 de novembre de 2011. El Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), reunit el 19 de desembre de 2011, va acordar estar assabentat de l’anàlisi de les diverses accions d’adaptació de l’oferta d’FGC a la demanda de transport nocturn.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia