Immigració

Benestar Social i Família publica el llibre

Benestar Social i Família publica el llibre "Recerca i immigració III" que recull sis articles científics amb propostes útils d'actuació

query_builder   13 gener 2012 13:49

event_note Nota de premsa

Benestar Social i Família publica el llibre "Recerca i immigració III" que recull sis articles científics amb propostes útils d'actuació

 
Amb la col·laboració de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) i la Secretaria d’Universitats i Recerca
 
Ensenyament, demografia, sociolingüística, sociologia, joventut i serveis socials són algunes de les matèries tractades
 
El Departament de Benestar Social i Família, per mitjà de la Direcció General per a la Immigració, acaba de publicar el llibre “Recerca i immigració III” que recull sis articles científics finançats pel Govern a través de l’AGAUR. Les matèries abordades van des de l’ensenyament, la demografia, la sociolingüística, la sociologia o la joventut fins als serveis socials. 
 
La publicació s’inscriu dins de la col·lecció Ciutadania i Immigració del mateix Departament i inclou articles vinculats a recerques promogudes per grups d’investigació de diverses universitats catalanes. Les recerques aporten conclusions i propostes útils d’actuació per a l’Administració amb l’objectiu de millorar el disseny i l’aplicació de les polítiques públiques. En concret,  són: 
  • Immigració internacional i educació a la demarcació de Girona: anàlisi sociodemogràfica (Universitat Autònoma de Barcelona i Universitat de Barcelona)
  • Els menors migrants no acompanyats a Catalunya. Present i futur del fenomen (Fundació Pere Tarrés-Universitat Ramon Llull)
  • Bilingüisme i mobilitat intergeneracional de la població d’origen immigrant a Catalunya (Universitat Rovira i Virgili)
  • Canvi de representacions lingüístiques de parlants al·loglots per contacte amb la situació lingüística catalana (Universitat de Barcelona)
  • Com valoren les famílies estrangeres l’educació preescolar? (Universitat Autònoma de Barcelona)
  • Identificacions múltiples, grau de coidentificació amb Catalunya i altres referents dels fills i filles de persones immigrades a Catalunya (Universitat de Lleida) 
El número 6 de la col·lecció també recopila els resums d’altres recerques finançades a parts iguals entre la Direcció General per a la Immigració i la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Economia i Coneixement. Tots els resultats es van presentar durant la IV Jornada de Recerca i Immigració que organitza anualment la Generalitat de Catalunya a l’Institut d’Estudis Catalans.
 
El llibre es podrà adquirir en breu a les llibreries de la Generalitat de Catalunya (també per Internet a través de la llibreria en línia: http://llibreria.gencat.cat). La versió íntegra es pot consultar a través de la pàgina web del Departament de Benestar Social i Família, a la secció Publicacions, a través d’aquest enllaç.

1  

Fitxers adjunts

"Recerca i immigració III" en versió electrònica

"Recerca i immigració III" en versió electrònica
PDF | 4373

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia