•        El cap de l’Executiu ha inaugurat aquest migdia el nou mòdul del Centre d’Alt Rendiment, a Sant Cugat del Vallès
 
•        Mas afirma que els èxits dels nostres esportistes mostren que “un país petit com Catalunya pot excel·lir i ser reconegut al món”
sge
Foto: Jordi Bedmar
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assenyalat avui els valors positius de l’esport com a fons d’inspiració per intentar superar les dificultats actuals. “L’esport atresora una sèrie de valors positius i crucials com la constància, la preparació, el treball en equip i no arronsar-se davant els obstacles que si els apliquem a la situació del país ens poden fer renéixer i fer anar endavant”, ha afirmat en l’acte d’inauguració del nou mòdul del Centre d’Alt Rendiment (CAR), a Sant Cugat del Vallès.
 
En el decurs del seu parlament inaugural, el cap de l’Executiu ha lloat la capacitat dels esportistes catalans i també de la resta de l’Estat de situar-se a dalt de tot en diferents disciplines esportives a nivell mundial. Pel president aquests èxits són una mostra que “els països petits com Catalunya no estan condemnats a ser mediocres, poden ser un gran referent, excel·lir d’una manera notable i ser reconeguts arreu del món”.
 
Artur Mas ha marcat com un dels pilars de l’èxit del nostre esport la tasca efectuada pel CAR que s’ha convertit, ha dit, en un centre de referència. Per això, el president ha assegurat que amb les instal·lacions inaugurades avui el CAR es pot convertir “en un centre de capitalitat, referència i lideratge a nivell europeu i fins i tot mundial”. Per fer possible això, Mas ha demanat als responsables del centre i als esportistes que “li treguin rendiment i ens continuïn donant moltes alegries esportives”.
 
Per la seva banda, Ivan Tibau ha dit que el mòdul és “un premi” als esportistes que durant 25 anys han aconseguit grans èxits i que s’emmarca en l’objectiu del Govern d’internacionalitzar i rendibilitzar el CAR “amb els ulls posats en els Jocs Olímpics de Londres” de l’estiu vinent. “L’objectiu comú és ser els millors”, ha conclòs. Prèviament als parlaments, el president de la Generalitat ha visitat els espais  del nou mòdul del CAR i ha parlat amb diversos esportistes que s’entrenen en aquestes instal·lacions.
 
A l’acte inaugural del nou mòdul del CAR han assistit també, a més del president, l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa; el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Lluís Recoder; el president del Consejo Superior de Deportes i secretario de Estado para el Deporte, Miguel Cardenal; el secretari de Govern, Germà Gordó; el secretari general de l’Esport i president del Consell d’Administració del CAR, Ivan Tibau; el director del centre esportiu, Joan Fontserè, i el delegat del Govern a Barcelona, Salvador Jorba.
 
El nou mòdul del CAR: més instal•lacions amb la tecnologia més avançada
El nou mòdul esportiu del Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat del Vallès compta amb unes instal·lacions de 25.000 m2 aptes per a l’entrenament d’una vintena de disciplines olímpiques, i distribuïts en 2 soterranis, planta baixa i quatre plantes d'alçada. 
 
L’equipament permetrà fer un salt qualitatiu i millorar els serveis actuals als esportistes, i es convertirà en el centre d’alt rendiment de referència mundial per la conjugació d’eficiència, qualitat i modernitat de les seves instal•lacions. Això farà millorar el treball del col•lectiu d’esportistes d’alt nivell amb vistes a arribar a l’excel•lència esportiva i continuar sent competitius en un món que evoluciona molt ràpidament.
 
El mòdul acull piscines per a totes les modalitats de competició: natació i waterpolo (50x25m), natació sincronitzada i waterpolo (30x21m) i salts (15x21m). Amb aquesta última piscina se salva un dèficit històric a Catalunya, que fins ara no tenia una instal·lació per a l’entrenament de salts. També compta amb sales per a la pràctica de l’halterofília, arts marcials (taekwondo, judo i lluita), tennis taula, gimnàstica artística femenina, masculina i trampolí, així com vestidors, sales de preparació física i despatxos.
 
La redacció del projecte i la direcció i execució de les obres ha anat a càrrec de l’equip Hernando i Sauqué Arquitectes, SL. El projecte del nou mòdul, inclòs en la segona fase del Pla Director del CAR, ha comportat una inversió de 40,5 milions d’euros aportats per la Generalitat (28,5 milions) i el Consejo Superior de Deportes (12 milions).
 
Innovar en els mitjans d’entrenament, un valor afegit
La innovació aplicada al món de l’esport és bàsica per arribar a l’excel•lència, i el CAR ha fet en el mòdul una ferma aposta per oferir la tecnologia més avançada en les especialitats que acull.
 
La completa infraestructura de xarxa IP i wifi de darrera generació instal•lada a tot l’edifici permetrà implantar la tecnologia necessària per estudiar els moviments dels esportistes i emmagatzemar o traslladar aquestes dades per tota la xarxa local del nou mòdul o a internet amb propòsits d’innovació, recerca i desenvolupament, tot garantint la seguretat i la protecció necessàries.
 
D’altra banda, els espais del mòdul aniran incorporant diferents solucions tecnològiques per tal de perfeccionar l’entrenament dels esportistes i optimitzar-ne la metodologia.
 

2  

Imatges

Fotografia visita (Autor: Jordi Bedmar)

Fotografia visita (Autor: Jordi Bedmar) 484

Fotografia visita (Autor: Jordi Bedmar)

Fotografia visita (Autor: Jordi Bedmar) 403