Treball, Afers Socials i Famílies

La Generalitat gestionarà les subvencions per a programes de cooperació i voluntariat socials provinents de l'IRPF

query_builder   25 gener 2012 12:50

event_note Nota de premsa

La Generalitat gestionarà les subvencions per a programes de cooperació i voluntariat socials provinents de l'IRPF

El conseller Cleries celebra la sentència del Tribunal Suprem que estima el Recurs de Cassació interposat per la Generalitat de Catalunya
 
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha celebrat avui la sentència del Tribunal Suprem, que estableix que “capacitat de la Generalitat per gestionar les subvencions per a programes de cooperació i voluntariat socials provinents de l’IRPF”.
 
Aquestes subvencions es convoquen en base als diners recaptats a través de la casella per a finalitats socials que els ciutadans i ciutadanes poden marcar en fer la seva declaració de la renda.
 
Segons la sentència, és competència de l’Estat la regulació del aspectes centrals d’aquestes subvencions, és a dir, l’objecte i finalitat dels ajuts, la seva modalitat tècnica, els beneficiaris i requisits essencials d’accés. Però, tal i com ha explicat el conseller Cleries, “és competència de la Generalitat la seva gestió, és a dir, la tramitació, resolució i pagament de les subvencions, així com la regulació del procediment corresponent a tots aquests aspectes”.
 
Cleries ha recordat que “la Generalitat té competències exclusives en l’àmbit dels serveis socials, infància i voluntariat“ i ha destacat també la importància d’aquesta sentència “perquè fa respectar el nostre autogovern”.
 
El conseller de Benestar Social i Família ha anunciat, que “ens posarem en contacte amb el Ministerio per tal que des de la Generalitat gestionem aquestes subvencions a partir de la propera convocatòria”.
 
Cleries ha destacat també, que “l’any 2011, Catalunya va rebre 29 milions d’euros corresponents a les declaracions de la renda de l’any 2010, per a aquestes subvencions. Però si calculem el percentatge de ciutadans i ciutadanes de Catalunya que van assenyalar la casella corresponent en la seva declaració, veiem que ens hauria correspost rebre 49 milions d’euros”.
 
El conseller Cleries ha lamentat aquest decalatge en les xifres i ha anunciat que “aquest és un dels temes que des del Departament volem defensar amb força davant del govern de l’Estat”.

1  

Fitxers adjunts

Document Sentència

Document Sentència
PDF | 769