Interior

Puig i Ros s'emplacen a revisar el conveni de desplegament dels Mossos per tal d'augmentar la presencia policial a l'Horta

query_builder   25 gener 2012 15:30

event_note Nota de premsa

Puig i Ros s'emplacen a revisar el conveni de desplegament dels Mossos per tal d'augmentar la presencia policial a l'Horta

foto
 
  • Conseller i alcalde destaquen que la col·laboració entre els diferents cossos policials ha estat la clau per contenir els delictes a la ciutat de Lleida
 
El conseller d'Interior i l'alcalde de Lleida han coincidit a valorar molt positivament la col·laboració institucional i la col·laboració entre els cossos de seguretat a Lleida que ha permès mantenir els fets delinqüencials a la ciutat. En la reunió de la Junta de Seguretat local que avui ha tingut lloc a la Paeria, els dos politics han exhibit una plena "sintonia en el treball compartit i en enfocar les nostres prioritats".
 
El conseller d'Interior ha deixat clar que aquesta col·laboració i sintonia "ens permet ser mes eficaços davant dels nous reptes. Hem contingut els delictes en una època de situació econòmica dolenta". Ara "tenim un gran repte" ha afirmat Puig, que és "actuar de forma mes contundent cap els que han fet de la delinqüència el seus modus vivendi".
 
I en aquest sentit, alcalde i conseller han anunciat la "revisió dels acords de desplegament dels mossos d'esquadra" per tal que Mossos i Policia Local puguin treballar conjuntament i de forma coordinada " a l'Horta" lleidatana. Fins ara, aquest era un espai on sols patrullaven Mossos. A partir d'avui "obrim una línia de treball per tal d'aconseguir mes presencia policial, fer un treball conjunt, fer patrullatges conjunts i operacions compartides".
 
Tot i que el conseller ha deixat clar que tots els àmbits de treball policial son prioritaris, ha posat de manifest que el sector agrari ara requereix especial atenció, un sector atractiu pels "multireincidents". "Reitero l'aposta per combatre la multireincidència" ha sentenciat Puig. I per a fer-ho, "cal una reforma legislativa, col·laboració institucional i cooperació operativa".
 
 
Lleida no incrementa els delictes durant el 2011
 
Per la seva banda, l'alcalde Ros ha estat l'encarregat de donar a conèixer els fets delinqüencials que avui han estat objecte d’anàlisi. En aquest sentit, Ros ha "felicitat als cossos policials per la bona feina feta i pel nivell de col·laboració que depassa l'institucional".
L'alcalde ha explicat que durant el 2011 Lleida ha patit 6.408 delictes davant els 6.405 que va patir el 2010. Ros ha valorat molt positivament les xifres obtingudes "en un període difícil socialment i econòmicament".
 
A la ciutat de Lleida han disminuït els delictes contra el patrimoni un 0,07%, un 21,8% en robatoris a vehicles, tot i que han incrementat les estrebades. D'altra banda, ha disminuït la sinistralitat i lesivitat en transit, s'ha incrementat l’eficàcia contra l'absentisme escolar, han caigut de forma radical els incendis tant de contenidors com d'edificis i els delictes de pornografia i delictes mediambientals. Ros també ha posat de manifest que s'ha incrementat en un 42% les expulsions.