
· La sessió de treball ha comptat amb la participació d’una trentena de representants d’empreses cooperatives amb reconeguda trajectòria en la gestió empresarial
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha presidit aquest migdia, al Palau de la Generalitat, la primera reunió del Consell de Cooperatives, ens que té com a objectiu fomentar la innovació, la cooperació empresarial i les aliances estratègiques per impulsar el creixement econòmic del sector cooperatiu. Hi han participat també els consellers d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena; i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí.
El Consell està integrat per una trentena de representants d’empreses cooperatives amb reconeguda trajectòria en la gestió empresarial (S’adjunta llista de participants). Els seus membres es reuniran en ple com a mínim dos cops l’any i desenvoluparan les seves tasques en grups de treball específics. Així, dos dels primers que començaran a treballar són un sobre la recerca de noves fonts de finançament i, l’altre, sobre estratègies de foment de la competitivitat en les empreses de l’economia cooperativa.
Actualment a Catalunya hi ha 4.071 cooperatives que ocupen més de 44.000 persones. Durant l’any 2011 s’han constituït 113 noves cooperatives.
A la sessió de treball d’aquest matí hi han pres part també, per part de la Generalitat, el director general d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, Xavier López, i el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila.
COMPOSICIÓ DEL CONSELL DE COOPERATIVES:
President
Xavier López, director General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom
Membres
- Joan Cavallé, director General de la Caixa d’Enginyers
- Ignacio González, director General de Grup Clade
- Humbert Ferrer, director General de Corma
- David Pardo, director General de Federació farmacèutica
- Alberto Ojinaga, director General de Caprabo
- Antoni Caminal, conseller delegat d’Ako electrònica
- Ferran Huguet, director General d’Unió Corporació Alimentària
- Eduard Brull, director General de Grup Qualitat
- Clara Puigventós, directora General d’Encís
- Antoni Llaràs , director General d’ Actel
- Anna Xicoy, directora General de Grup cultura 03
- David Cos, president de l’Escola Sant Gervasi
- Serrat Camps, directora General de Suara
- Martí Sabrià, director General de costa Brava Verd Hotels
- Josep Maria Corbinos, director General La Fageda
- Josep Erra, director General de la Cooperativa Plana de Vic
- Frederic Torrent, director General de Grup la Pau
- Miquel Àngel Oliva, director General d’Abacus
- Lourdes Mas, directora General de SCIAS i Gerent de L’Hospital de Barcelona
- Lluís Roig, director General d’Agrícola i Secció de Crèdit de Sant Jaume Domenys
- Núria Ballesteros, directora General de Col·lectiu Ronda
- Miquel Canet, director General de Taller Auria
- Gemma Garcia, directora General de Delta
- Antoni Pané, director General de Cooperativa d’Ivars d’Urgell
- Pere Ferré, director General de Coselva
- Francisco Javier Quiles, director de Relacions Externes de Consum



