Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

El conseller Pelegrí visita el Grup Alimentari Guissona

query_builder   27 gener 2012 11:45

event_note Nota de premsa

El conseller Pelegrí visita el Grup Alimentari Guissona

FOTO WEB
El conseller Pelegrí amb Jaume Alsina.
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat de la directora dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Cristina Bosch, ha visitat aquest matí, a Guissona, les instal·lacions del Grup Alimentari Guissona i el seu complex Càrnic ‘La Closa’, juntament amb el president del Grup, Jaume Alsina, el conseller delegat de Corporació Alimentària Guissona, Ramon Alsina, l’adjunt a direcció de la Cooperativa Agropecuària de Guissona, Jaume Alsina, entre altres directius del Grup.
 
El conseller i Jaume Alsina han realitzat una intercanvi d’impressions sobre l’evolució del darrer any, i les problemàtiques i reptes del sector per al futur.
 
El Grup Alimentari Guissona compta amb una àmplia experiència en el sector agroalimentari. Desenvolupa totes les activitats ramaderes, industrials i comercials necessàries per arribar al consumidor sense intermediaris. Des de 1959 ha anat incorporant a l’estructura productiva, empresarial i comercial tots els elements necessaris per a realitzar una integració vertical i així tancar el cicle productiu complet del producte carni. Actualment el Grup duu a terme tots els processos, des del naixement de les aus i el bestiar, passant per la fabricació dels pinsos, la cria i engreix dels animals, el sacrifici, la transformació i l’elaboració dels productes fins a la seva distribució i la venda directa mitjançant les tendes “bonÀrea”.
 
Les dues principals empreses del Grup són la cooperativa Agropecuaria de Guissona, S.Coop.Ltda., que realitza la cria i l’engreix de les aus i del bestiar, i la Corporación Alimentaria Guissona S.A., que desenvolupa totes les activitats industrials (fabricació de pinsos, sacrifici, transformació i elaboració dels productes carnis, etc.) i comercials, principalment a través de les botigues ”bonÀrea”.
 
L’informe de gestió de l’exercici 2010 de la Corporació Alimentària Guissona, on s’explica els fets més rellevants del 2010 i els de l’any 2011 fins a la redacció del mateix, reflecteix que durant l’exercici 2010 el volum de vendesen euros va ser un 6,6% superior a l’any anterior, arribant als 1.150 milions d’euros, i els resultats netsvan ser de 41,86 milions d’euros, millorant en un 19,3%els de l’exercici anterior, i el cash flow net va ser de 63,98 milions, un 19,6%superior.
 
D’altra banda, l’informe de gestió d’Agropecuària de Guissona indica que la xifra de vendesdel 2010 va assolir els 219 milions d’euros, superior als 208 milions de l’any anterior. Pel que fa als resultats, es va obtenir un benefici net de 670.875 euros i una generació de recursos (cash flow) d’1.335.020 euros.
 
 

4  

Fitxers adjunts

El conseller Josep Maria Pelegrí i Jaume Alsina.

El conseller Josep Maria Pelegrí i Jaume Alsina.
JPG | 1189

Imatge de la visita.

Imatge de la visita.
JPG | 3170

Imatge de la visita.

Imatge de la visita.
JPG | 2742

Imatge de la visita.

Imatge de la visita.
JPG | 3858