Direcció General de Comunicació

Lluita contra la pobresa

El Govern destina més de 427 milions d'euros a la lluita contra la pobresa

query_builder   31 gener 2012 16:16

event_note Nota de premsa

El Govern destina més de 427 milions d'euros a la lluita contra la pobresa

  • El Departament de Benestar Social i Família lidera la lluita contra la pobresa i a favor de la inclusió social, amb una aportació de 152.680.000 euros
  • L’Executiu impulsarà enguany el Pacte Nacional per a la Inclusió Social i l’Eradicació de la Pobresa
 
El Govern de la Generalitat destinarà aquest any més de 427 milions d’euros per lluitar contra la pobresa i afavorir la inclusió social. Es tracta d’una de les prioritats màximes de l’Executiu, com demostra l’aportació, que vehicularà a través de programes com els plans educatius d’entorn, els ajuts al pagament al lloguer, les ajudes a les entitats del tercer sector social o el pagament de les despeses de l’assistència jurídica gratuïta, entre d’altres. De fet, el Govern impulsarà enguany el Pacte Nacional per a la Inclusió Social i l’Eradicació de la Pobresa.
 
El programa d’actuacions del Govern per combatre la pobresa es vehicularà principalment a través dels departaments de Benestar Social i Família; Ensenyament; Empresa i Ocupació; Territori i Sostenibilitat, i Justícia. El major esforç el destinarà Benestar Social i Família, amb una aportació de 152.680.000 euros, que s’adreçarà a programes de manteniment de serveis socials en l’àmbit del risc d’exclusió social, ajudes d’urgència social, subvencions a entitats del tercer sector social, prestacions econòmiques, programes preventius destinats a la infància i l’adolescència, plans locals d’inclusió social i ajuts a les famílies amb fills a càrrec en situació de vulnerabilitat, entre d’altres.
 
El Departament d’Empresa i Ocupació hi destinarà 130 milions d’euros, principalment a través de la Renda Mínima d’Inserció i de programes d’inserció laboral, mentre que el Departament de Justícia aportarà 56 milions d’euros per al pagament de les despeses de l’assistència jurídica gratuïta.
 
A través de Territori i Sostenibilitat s’invertiran 55.330.000 euros. Serviran per finançar els programes socials d’habitatge, que inclouen ajuts al pagament del lloguer, prestacions d’urgència per evitar situacions de desnonaments i execucions hipotecàries, així com l’impuls i el suport a la xarxa d’entitats que atenen en pisos persones amb risc d’exclusió residencial.
 
Finalment, el Departament d’Ensenyament destinarà a la lluita contra la pobresa i a favor de la cohesió social un total de 33.186.000 euros, que s’adreçaran al manteniment dels plans educatius d’entorn i a ajuts individuals de menjador i desplaçament.
 
 
Benestar obre una convocatòria específica de 5 milions
 
El Departament de Benestar Social i Família, que lidera la lluita del Govern contra la pobresa, ha impulsat un grup de treball específic, integrat per personal tècnic de la Conselleria i representants d’entitats d’iniciativa social i d’entitats municipalistes. El grup de treball ja ha elaborat un conjunt de mesures que serviran per impulsar el Pacte Nacional per a la Inclusió Social i l’Eradicació de la Pobresa.
 
Enguany, l’Executiu obrirà una convocatòria de subvencions a entitats per al desenvolupament d’accions en l’àmbit de la lluita contra la pobresa per fer front a situacions derivades de la crisi econòmica. La convocatòria estarà dotada amb 5 milions d’euros. Els recursos es destinaran a actuacions com les següents:
 
  • El desenvolupament de serveis específics per atendre necessitats bàsiques d’alimentació i/o higiene.
 
  • Accions específiques en l’àmbit de l’atenció a persones sense llar en el seu procés de recuperació d’autonomia personal i vincles socials.
 
  • Accions innovadores de caire preventiu adreçades a evitar l’exclusió social de persones que es troben en situació de pobresa com a conseqüència de la crisi actual.
 
  • Accions específiques dirigides a lluitar contra la pobresa infantil i juvenil, especialment en zones d’actuació preferent.
 
Aquesta convocatòria s’afegeix a altres actuacions que impulsa el Departament de Benestar Social i Família, com les ajudes d’urgència social, les prestacions econòmiques adreçades a les persones amb pensions més baixes, les prestacions per atendre necessitats bàsiques, el programa de centres oberts per atendre la infància i l’adolescència en risc d’exclusió social, les ajudes a famílies amb fills a càrrec en situació de vulnerabilitat o els pisos per a joves vinculats a programes d’inserció laboral. Iniciatives que, globalment, sumen un total de 152,6 milions d’euros, un 3,5% més del que el Departament hi va destinar l’any passat.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia