• El president ha inaugurat aquesta tarda al Palau Robert l’exposició “Ferran Adrià i elBulli. Risc, llibertat i creativitat”
El president i la seva esposa escolten les explicacions de Ferran Adrià durant la visita a l'exposició
El president i la seva esposa escolten les explicacions de Ferran Adrià durant la visita a l'exposició
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat aquesta tarda que, a través de persones com Ferran Adrià, Catalunya té l’oportunitat de situar-se al món en una posició de primer nivell. “El canvi que ha de fer el país passa per aquí: per projectar-se a tot arreu, estar dalt de tot i ser un referent. I gràcies a Ferran Adrià, a la seva gent i a tantes persones creatives del nostre país, això és possible”, ha reblat el president.
 
El cap de l’Executiu ha dit aquestes paraules durant l’acte d’inauguració de l’exposició “Ferran Adrià i elBulli. Risc, llibertat i creativitat”, ubicada al Palau Robert, que mostra el talent i la capacitat d’innovar que el cuiner Ferran Adrià ha aplicat en el món de la gastronomia.
 
El president ha demanat ser conscients de la grandesa del país al disposar d’una sèrie de coses que ens permeten “tenir una targeta de presentació de primera classe, de gran qualitat”. Un fet, ha dit, que devem a una sèrie de gent que “ha tingut la capacitat de fer coses radicalment noves, de canviar les coses i ser enormement creatius”.
 
“És lògic que actualment hi hagi cert desencís o desconfiança, però no tindríem perdó de Déu si ens instal·léssim en la sensació que no hi ha sortida quan tenim exemples com el de Ferran Adrià, la seva gent i elBulli”, ha assenyalat el president. En aquest sentit, ha volgut llançar un missatge “d’optimisme i confiança en les nostres possibilitats” i ha demanat “tenir ben presents les nostres fortaleses” perquè pocs països de les dimensions de Catalunya “han estat capaços de crear fenòmens com elBulli”, referents a nivell mundial.
 
L’exposició es podrà visitar gratuïtament del 2 de febrer de 2012 al 3 de febrer de 2013 i arriba després que el restaurant tanqués les portes al juliol per reinventar-se en elBullifoundation, centre d’experimentació i d’innovació gastronòmica que difondrà les seves creacions per Internet a partir del 2014.
 
La mostra la produeix la Generalitat, amb el patrocini d’Estrella Damm, “la Caixa” i Telefónica, i amb la col·laboració de Casa Tarradellas. El Palau Robert, amb aquesta fórmula, suma esforços entre els sectors públics i privats per tirar endavant projectes expositius ambiciosos com aquest, de gran ressò internacional.
 
A l’acte d’aquest vespre també hi han assistit, entre nombroses personalitats, el director general d'Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès; el comissari de la mostra i catedràtic de Lingüística i Comunicació, Sebastià Serrano; els consellers d’Ensenyament, Irene Rigau; de Cultura, Ferran Mascarell; i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep M. Pelegrí, i el portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs.

3  

Imatges

Inauguració de l'exposició de Ferran Adrià i elBulli

Inauguració de l'exposició de Ferran Adrià i elBulli 340

Inauguració de l'exposició de Ferran Adrià i elBulli

Inauguració de l'exposició de Ferran Adrià i elBulli 391

Inauguració de l'exposició de Ferran Adrià i elBulli

Inauguració de l'exposició de Ferran Adrià i elBulli 445