Drets Socials

Reunió

El conseller de Benestar Social i Família rep a Barcelona la ministra d'Immigració i Comunitats Culturals del Quebec

Kathtleen Weil s'ha interessat pel model català de gestió del fet migratori, caracteritzat per la coordinació entre el sector públic, els agents socioeconòmics i el tercer sector

query_builder   3 febrer 2012 10:51

event_note Nota de premsa

El conseller de Benestar Social i Família rep a Barcelona la ministra d'Immigració i Comunitats Culturals del Quebec

Kathtleen Weil s'ha interessat pel model català de gestió del fet migratori, caracteritzat per la coordinació entre el sector públic, els agents socioeconòmics i el tercer sector

El conseller i la ministra
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, acompanyat pel director general per a la Immigració, Xavier Bosch, ha mantingut avui una reunió al Palau de Mar de Barcelona amb la ministra d’Immigració del Quebec, Kathleen Weil, de visita institucional a Catalunya. La trobada ha servit per contrastar les polítiques públiques per gestionar el fet migratori que impulsen ambdós governs.
 
Es tracta del primer viatge d’alt rang -específic en aquesta matèria- que fa l’executiu quebequès al nostre país, amb l’objectiu de conèixer la realitat migratòria catalana i les estructures habilitades per impulsar la integració de les persones nouvingudes. En aquest sentit, el conseller Cleries ha destacat la descentralització en les competències d’estrangeria que Catalunya ha liderat recentment a l’Estat espanyol, assumint les autoritzacions inicials de treball i els informes per acreditar la integració social i l’adequació de l’habitatge.
 
El titular de Benestar Social i Família també ha delimitat les línies mestres de la Generalitat a l’hora de governar la immigració, que passen essencialment per un just equilibri entre drets i deures. Quelcom que es concreta per mitjà del Pacte Nacional per a la Immigració, el Pla de Ciutadania i Immigració, la Llei d’acollida de les persones immigrades o els òrgans de coordinació entre el sector públic, els agents socioeconòmics i el tercer sector.
 
El denominador comú que caracteritza les polítiques públiques en immigració a Catalunya és el consens, sobretot per mitjà d’instruments com la Comissió Mixta Generalitat – Món local o la Taula de Ciutadania i Immigració, que agrupa  Govern, entitats municipalistes, agents socioeconòmics i entitats més representatives del sector. Precisament, la ministra va mantenir ahir una trobada amb els membres d’aquest òrgan consultiu i de participació, acompanyada pel director general per a la Immigració.
El Quebec i Catalunya mantenen relacions estretes de cooperació en els àmbits de la llengua, la cultura i l’educació des del 1983. L’any 1996 l’aleshores primer ministre del Quebec, Lucien Bouchard, i el president de la Generalitat, Jordi Pujol, van signar un acord de cooperació pel mitjà del qual es creava el Comitè Mixt Quebec-Catalunya, vigent a dia d’avui. En la seva darrera reunió va establir els sectors prioritaris per al bienni 2010-2012, entre els quals destaquen dos punts en immigració:
 
  • Centrar la cooperació en les qüestions comunes d’ambdues societats en matèria d’integració lingüística dels immigrants i de desenvolupament de la ciutadania en un context caracteritzat per la complexitat de la dinàmica sociolingüística i identitària.
  • Afavorir l’intercanvi d’experiències i d’informació sobre les polítiques lingüístiques, l’aprenentatge de la segona llengua, i sobre les polítiques en matèria d’acollida, d’integració i de relacions interculturals, així com sobre permisos inicials de treball.

2  

Imatges

El conseller Cleries amb la ministra d'Immigració i Comunitats Culturals del Quebec

El conseller Cleries amb la ministra d'Immigració i Comunitats Culturals del Quebec 2474

El conseller Cleries i la ministra de Quebec durant la reunió

El conseller Cleries i la ministra de Quebec durant la reunió 2459

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia