Treball, Afers Socials i Famílies

El conseller a la Torre de l'Espanyol

El conseller Cleries inaugura dos centres per a la gent gran a la Fatarella i la Torre de l'Espanyol i un CDIAP a Deltebre

query_builder   4 febrer 2012 18:00

event_note Nota de premsa

El conseller Cleries inaugura dos centres per a la gent gran a la Fatarella i la Torre de l'Espanyol i un CDIAP a Deltebre

Amb aquestes inauguracions, les Terres de l’Ebre ja disposen de cinc Serveis d’Atenció Integral per a la gent gran en l’Àmbit Rural i completa la cobertura d’atenció precoç de tota la comarca del Baix Ebre
 
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha inaugurat aquest dissabte dos nous Serveis d’Atenció Integral per a la gent gran en l’Àmbit Rural (SAIAR) a la Fatarella i la Torre de l’Espanyol. Aquests dos nous equipaments se sumen a l’oferta de centres d’aquest tipus que ja hi ha a les Terres de l’Ebre, concretament a Batea, Benissanet i l’Ampolla.
 
El SAIAR forma part d’un pla impulsat pel Departament per oferir una atenció integral a les persones majors de 65 anys que viuen a l’àmbit rural. El programa es desenvolupa en aquelles comarques amb baixa densitat demogràfica, elevada taxa d’envelliment, alt percentatge de municipis petits i dispersos i dificultat per a l’obtenció de serveis. El SAIAR ofereix els serveis propis d’un centre de dia i altres zones complementàries per serveis amb caràcter ambulatori i a domicili, en funció de les necessitats dels usuaris i les seves famílies.
 
El SAIAR “Lo Centro” de la Fatarella disposa de 16 places d’atenció diürna, de les quals 15 estan finançades pel Departament de Benestar Social i Família. El Departament també va atorgar una subvenció de 60.000 euros per condicionar el local.
 
El centre, que compateix instal·lacions amb el CAP de Salut i la llar de jubilats, té una superfície de gairebé 200 metres quadrats. Disposa de sala polivalent, despatxos, zona de bugaderia, sala de rehabilitació i perruqueria. També s’han habilitat espais de magatzem, cuina, vestidors i banys geriàtrics.
 
El SAIAR de la Torre de l’Espanyol està ubicat al carrer Balmes, en un edifici multiusos on també hi ha el telecentre, el casal d’avis i un local de joves. El Departament de Benestar Social i Família ha destinat a les instal·lacions un import de 50.984,61 euros. A més, també s’encarrega del finançament de 10 de les 16 places que disposa el centre.
 
Actualment, a les Terres de l’Ebre hi ha cinc Serveis d’Atenció Integral per a la gent gran en l’Àmbit Rural, que sumen un total de 88 places de centre de dia.
 
Nou CDIAP a Deltebre

El conseller de Benestar Social i Família també ha inaugurat les instal·lacions del nou centre de desenvolupament infantil i atenció precoç (CDIAP) de Deltebre. El conseller ha declarat que el CDIAP de Deltebre “és un exemple de la direcció que volem donar a les polítiques socials, posant en el centre les persones”, al mateix temps que ha destacat la “qualitat professional i humana” de les persones que hi treballen.
 
Els CDIAP són centres públics i gratuïts adreçats a infants de 0 a 6 anys que presenten algun trastorn en el desenvolupament o es troben en risc de patir-lo. Des del servei es treballa per eliminar o disminuir els efectes d’aquests trastorns mitjançant el tractament més adequat a cada cas, amb actuacions que abasten l'àmbit sanitari, social i educatiu.
 
El centre de Deltebre està ubicat en un local de 500 metres quadrats cedit per l’Ajuntament i està gestionat per la Societat Cooperativa Verge de la Cinta. Hi treballa un equip multidisciplinar format per una psicòloga, un logopeda, un fisioterapeuta, una treballadora social i un metge rehabilitador.
El CDIAP no només dóna servei als infants de Deltebre, sinó que també ofereix atenció als municipis de Camarles, Lligallo del Roig, Lligallo del Ganguil, l’Ampolla, el Perelló i l’Ametlla de Mar. Actualment, aquest recurs atén un centenar d’infants i les seves famílies.
 
Amb la inauguració d’aquest servei i el que ja hi ha a Tortosa, el Departament de Benestar Social i Família completa la cobertura d’atenció precoç de tota la comarca del Baix Ebre.