Educació

El Departament d'Ensenyament signa un acord sindical per garantir la continuïtat laboral de 234 mestres i professors de religió

query_builder   5 febrer 2012 09:00

event_note Nota de premsa

El Departament d'Ensenyament signa un acord sindical per garantir la continuïtat laboral de 234 mestres i professors de religió

  • El pacte s’ha firmat amb CCOO i els dos sindicats del professorat de religió presents al Comitè Intercentres (AMRC i JUNTS)
  • La negociació ha permès aplicar una mesura que deixa que els afectats puguin finalitzar els seus estudis eclesiàstics o els estudis de magisteri fins el 31 d’agost de 2013
  • D’aquesta manera les persones que fan aquesta tasca aquest curs podran ésser contractats el curs vinent
El Departament d’Ensenyament ha signat aquesta mateixa setmana un acord sindical que garanteix la continuïtat laboral de 234 persones designades a donar classes de religió a primària i a secundària. L’acord s’ha firmat amb el sindicat CCOO i els dos sindicats que representen el col·lectiu de mestres i professors de religió del comitè intercentres (AMRC i JUNTS) i és fruit d’una negociació que es va iniciar l’octubre passat amb l’objectiu de trobar una solució pactada al professorat afectat.
El departament ha acordat una flexibilitat en el calendari i posposa els nous requisits un any. El col·lectiu afectat podia tenir alguna dificultat en els requisits o bé perquè no han finalitzat els seus estudis de magisteri per exercir a primària o bé perquè no han finalitzat els estudis eclesiàstics corresponents al nivell que imparteixen i ara tenen un any més per complir-los.
Amb l’acord signat el Departament d’Ensenyament podrà tornar a contractar aquests professors el curs 2012-2013 sempre que estiguin en condicions de finalitzar els estudis que se’ls exigeix al llarg del curs. Aquesta mesura només serà possible el curs vinent; com a condició per a poder fer el contracte, els professors hauran de signar un compromís personal de què finalitzaran els estudis exigits abans del 31 d’agost de 2013.
D’aquesta manera, també es garanteix el nombre suficient de mestres d’aquesta assignatura al sistema educatiu. La manca de mestres especialitzats ve del curs 2005-2006, a causa del creixement del sistema educatiu. Al llarg d’aquests anys s’ha contractat a partir d’una mesura excepcional que ara es prorroga un any més i condicionat a la finalització dels estudis.
Aquest acord afecta a un total de 173 mestres de religió a primària i 61 professors a secundària