Oficina del President

El president Mas agraeix als advocats la seva "comprensió i col·laboració" en aquests moments de dificultats

query_builder   3 febrer 2012 21:00

event_note Nota de premsa

El president Mas agraeix als advocats la seva "comprensió i col·laboració" en aquests moments de dificultats

  •  El cap de l’Executiu ha presidit la sessió solemne organitzada pel Col·legi d’Advocats de Barcelona amb motiu de la festivitat de Sant Raimon de Penyafort

 

  •  Artur Mas aposta per una justícia de major proximitat i per tirar endavant l’oficina judicial i els expedients electrònics aquesta legislatura
 
El president Mas, durant la seva intervenció, acompanyat de la consellera de Justícia i el degà del Col·legi
El president Mas, durant la seva intervenció, acompanyat de la consellera de Justícia i el degà del Col·legi
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha agraït als advocats, especialment als d’ofici, la seva “actitud positiva” perquè “en uns moments en què tenim moltes dificultats per donar resposta, hem trobat en els advocats no només comprensió sinó col·laboració”.
 
El cap de l’Executiu ha expressat el seu agraïment als advocats aquesta tarda durant la sessió solemne organitzada pel Col·legi d’Advocats de Barcelona amb motiu de la festivitat de Sant Raimon de Penyafort, a la qual també ha assistit la consellera de Justícia, Pilar Fernández. Adreçant-se als més de 200 lletrats presents en l’acte, el president Mas ha subratllat “el bon exemple que esteu donant que amb menys es pot fer més i millor” i que aquesta actitud “està a l’abast d’una societat preparada, adulta i responsable com la catalana”.
 
El president de la Generalitat ha anunciat també que el Departament de Justícia està treballant per posar en funcionament cap al final d’aquesta legislatura l’oficina judicial i els expedients electrònics. Artur Mas ha apostat per portar a l’àmbit de la justícia el que ja es fa en el camp de la sanitat amb la recepta electrònica, que ja supera més del 70% del total de receptes. El president ha dit que “això requereix recursos, però també és important recordar que hi ha recursos invertits que tenen una repercussió molt gran d’estalvi i d’eficiència”. El cap de l’Executiu ha assegurat que “aquest serà un tema prioritari per a nosaltres” i ha afirmat que “també esmerçarem esforços perquè tinguem una justícia de major proximitat”.
 
Durant l’acte s’ha homenatjat els col·legiats i col·legiades que han complert 50 anys d’exercici, als quals el president de la Generalitat i el degà del Col·legi d’Advocats de Barcelona, Pedro L. Yúfera, els han lliurat la insígnia d’or de la Corporació i un diploma commemoratiu. Entre els homenatjats es trobava l’advocat Miquel Roca i Junyent, que ha pronunciat unes paraules d’agraïment en nom de tots els distingits. El cap del Govern ha volgut fer en la seva intervenció un reconeixement especial a aquests lletrats que compleixen les noces d’or perquè “vàreu iniciar la vostra carrera professional en un moment amb moltes limitacions i us en vàreu sortir i aquesta visió àmplia és especialment important en aquests moments que vivim”.
 
El president també s’ha referit a la figura de Sant Raimon de Penyafort, patró dels advocats, i ha destacat que va ser “un dels catalans amb més projecció universal en una Catalunya esplèndida, bressol de molts signes de la nostra personalitat col·lectiva” i ha remarcat les seves actituds de “rectitud, integritat, compromís, coratge, sentit del deure i del bé comú” i ha dit que aquests valors formen part “de l’ADN del món de l’advocacia”.
 
Durant la sessió solemne també s’ha lliurat el premi Felip Portabella a Francisco González Maillo, magistrat titular del Jutjat d’Instrucció número 11 de Barcelona. Així mateix, s’ha fet el lliurament de les medalles del Col·legi a: Aldo Bulgarelli, vicepresident segon de la Federació de Col·legis d’Advocats d’Europa; a l’advocada Roser Pallerols; a l’advocat i exsecretari del Col·legi, Xavier Puigdollers, i a l’Associació Catalana de Juristes Demòcrates.
 
  

2  

Imatges

President

President 1002

Medalla

Medalla 553