Agència de l'Habitatge de Catalunya

Termini obert per adjudicar 9 pisos a Vielha, 7 a Bellpuig i un a Bellver de Cerdanya

· Formen part del Pla de xoc per assignar 3.264 habitatges buits de la Generalitat

query_builder   6 febrer 2012 12:36

event_note Nota de premsa

Termini obert per adjudicar 9 pisos a Vielha, 7 a Bellpuig i un a Bellver de Cerdanya

· Formen part del Pla de xoc per assignar 3.264 habitatges buits de la Generalitat

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha obert el procés per assignar nou pisos amb protecció oficial de lloguer a Vielha e Mijaran (Val d’Aran), set també de lloguer a Bellpuig (Urgell) i un de lloguer amb opció de compra a Bellver de Cerdanya (Cerdanya). Les normes per accedir-hi ofereixen noves condicions després que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, presentés un Pla de xoc per adjudicar els habitatges desocupats de la Generalitat.
 
Els habitatges de Vielha estan situats a l’avinguda Maladeta, i disposen d’una plaça d’aparcament vinculada. Quatre tenen un dormitori, una superfície de 33,5 m2 a 36,6 m2 i una renda de lloguer de 145 euros a 154,5 euros mensuals. Altres quatre pisos tenen dues habitacions, una superfície de 47,7 m2 a 60 m2, i una renda mensual de 191,3 euros a 231 euros. Hi ha un pis situat al carrer Sarraera, de dos dormitoris, 63,5 m2 i un preu de lloguer mensual de 297 euros.
 
A Bellpuig s’adjudicaran set habitatges. Un està situat al carrer d’Isabel de Casanoves, té tres dormitoris en una superfície de 70 m2, i la renda mensual de lloguer és de 235,49 euros. Els altres sis pisos estan al carrer de la Vall i tenen dos dormitoris en una superfície de 53 m2a 56,7 m2,el preu mensual del lloguer va de 215 a 228 euros, i tots tenen una plaça d’aparcament vinculada.
 
L’habitatge de Bellver de Cerdanya està situat al carrer de José Zulueta i té tres dormitoris en una superfície de 76,7 m2 i plaça d’aparcament i traster vinculats. El preu del lloguer mensual és de 299,36 euros. El règim de lloguer amb opció de compra permet a la persona adjudicatària signar un contracte d’arrendament per 10 anys i dins d’aquest termini disposar d’una opció de compra de l’habitatge. Si opta per comprar el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte, podrà donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any les condicions varien segons la quantitat abonada.
 
Les persones interessades poden ampliar la informació als respectius ajuntaments i a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Pla de xoc per adjudicar 3.264 pisos desocupats
 
El Pla de xoc de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya té com a objectiu adjudicar els habitatges del parc públic de la Generalitat que estan buits. Per això, s’han iniciat una sèrie de mesures entre les que destaquen:
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries sempre obertes.
Amb aquestes actuacions es preveu poder treure en convocatòria pública el 95% dels pisos que actualment hi ha buits, abans de finals d’abril d’enguany. 
 

1  

Imatges

HABITATGES DE L'AV. MALADETA, A VIELHA E MIJARAN

HABITATGES DE L'AV. MALADETA, A VIELHA E MIJARAN 1163

2  

Fitxers adjunts

NP PISOS VIELHA, BELLPUIG I BELLVER DE CERDANYA

NP PISOS VIELHA, BELLPUIG I BELLVER DE CERDANYA
PDF | 55

INTERIOR PIS C. DE LA VALL, A BELLPUIG

INTERIOR PIS C. DE LA VALL, A BELLPUIG
JPG | 978