Imatge del nou portal
Imatge del nou portal del web del DOGC
El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) renova el seu portal web (www.gencat.cat/dogc) amb una nova base de dades que permet una consulta més àgil del DOGC del dia i de totes les disposicions i edictes publicats des de 1977.
 
Aquest nou portal inclou un nou servei d’alertes molt flexible, a través de les Alertes DOGC, que permet rebre una selecció del DOGC del dia segons els interessos (per exemple, els anuncis de l’Administració local), o els documents publicats per un organisme concret (tot el que publiqui, per exemple, el Departament de Salut o de l’Ajuntament de Terrassa). Aquest nou servei d’alertes del Diari també permet rebre documents d’una matèria específica (per exemple, “Urbanisme”) o de licitació d’obres, de convocatòries de beques, etc. Aquests serveis seran gratuïts en un primer període de llançament.
 
La pàgina de cada disposició o anunci ofereix, a més a més, més informació: al costat de les dades del document s’hi indica si el document ha estat afectat o afecta una altra norma. Si al llarg del temps, la disposició (les lleis i els decrets) pateixen modificacions, es trobarà l’enllaç al text consolidat (o versió actualitzada) elaborat pel Portal Jurídic de Catalunya.
 
A més, a cada disposició o anunci, el nou portal ofereix la possibilitat de subscriure-s’hi de manera que quan aquella llei o decret pateixi una modificació, el portal enviarà un avís per correu electrònic.
 
 
El DOGC al mòbil
 
El DOGC al mòbil és un nou servei de consulta del Diari Oficial del dia, adaptat en aquest cas per a dispositius mòbils. S’hi accedeix des del navegador del mòbil (http://gencat.mobi/dogc) i permet navegar pel sumari i consultar el text complet de les disposicions i anuncis publicats en el DOGC en els darrers set dies. Cada disposició o anunci té l’opció d’enviar d’una manera senzilla el seu enllaç per correu electrònic.
 
El DOGC al mòbil és un servei gratuït, està disponible en català i castellà, i ha estat optimitzat per a un ampli ventall de dispositius mòbils.
 
Aquests nous serveis que ofereix el nou portal i els nous serveis del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya busquen aproximar el DOGC a la ciutadania i als operadors jurídics, a través de facilitar l’accés i la consulta, donat que aquest és l’instrument que té la Generalitat per a fer públics els documents que, d’acord amb la llei i en virtut dels principis de publicitat de les normes i de seguretat jurídica, han d'ésser objecte de publicació oficial.