Territori i Sostenibilitat

Es constitueix la comissió de seguiment del perllongament d'FGC a Sabadell

query_builder   7 febrer 2012 17:35

event_note Nota de premsa

Es constitueix la comissió de seguiment del perllongament d'FGC a Sabadell

Imatge de la reunió
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i l’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, han presidit avui la primera reunió de la comissió de seguiment de les obres del perllongament d’FGC a Sabadell. L’objectiu és concretar les actuacions  per a la recuperació per a l’ús públic del màxim nombre d’espais afectats per les obres de prolongació de la línia per minimitzar les molèsties a veïns i comerciants.
 
El conseller Lluís Recoder i l’alcalde Manuel Bustos han presidit avui la constitució de la comissió de seguiment dels treballs del perllongament de la línia d’FGC del Vallès a Sabadell. Aquesta comissió, integrada per tècnics i representats d’ambdues administracions, té per objectiu concretar les tasques d’arranjament d’àrees a l’entorn de les estacions de Sabadell – Estació, Plaça Major, Eix Macià / Creu Alta i Plaça Espanya.
 
El perllongament inclou l’execució d’un tram de línia de 4,4 km, 4 noves estacions, cotxeres i el soterrament i renovació de Sabadell - Estació.  Fins ara, s’ha construït la totalitat del primer túnel entre les estacions de Sabadell-Estació i Ca N’Oriac, de 3,6 Km de longitud, dels quals 2,9 Km han estat excavats per la tuneladora (entre el Parc del Nord i Sabadell Estació) i 0,7 Km entre pantalles (entre el Parc del Nord i Ca N’Oriac).
 
A més, l’obra civil (recintes i estructures interiors) de 3 de les 4 noves estacions està molt avançada. En aquest sentit, a Eix Macià / Creu Alta i Plaça Major gairebé s’ha finalitzat l’obra civil, mentre que a Plaça Espanya, està molt avançada i s’ha iniciat la urbanització definitiva de l’avinguda Josep Tarradellas, que es preveu completar aquesta primavera.
 
 

1  

Fitxers adjunts

Imatge

Imatge
JPG | 1304