Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

El Departament d'Agricultura organitza una sessió formativa per a les empreses que ofereixen itineraris en 4 x 4 al Parc Natural de l'Alt Pirineu

query_builder   9 febrer 2012 10:01

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura organitza una sessió formativa per a les empreses que ofereixen itineraris en 4 x 4 al Parc Natural de l'Alt Pirineu

Fotografia de la jornada de formació
El Parc Natural de l’Alt Pirineu del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural va organitzar la setmana passada una jornada formativa de coneixement sobre el Parc, adreçada a les empreses turístiques que ofereixen recorreguts de travessa en 4 x 4 per la xarxa viària d’aquest espai protegit. A l’acte es va convocar a les empreses que s’autoritzen cada any per fer excursions en vehicles 4 x 4 (cotxes tot terreny), per les pistes forestals del Parc que estan obertes al trànsit comú general. Dues d’aquestes empreses són israelianes i porten cada any al Parc un gran nombre de visitants d’aquesta nacionalitat, els quals demanen una informació de qualitat. Atesa la gran superfície del Parc i les seves característiques, el vehicle 4 x 4 és un mitjà adequat per visitar algunes de les zones del seu territori, com la vall de santa Magdalena.
 
L’acte va comptar amb la col·laboració de l’Institut Geològic de Catalunya, gràcies a l’assistència d’un tècnic d’aquesta institució que va impartir una xerrada sobre la geologia del Parc. Altres temes que van exposar els serveis tècnics del Parc són els punts d’interès natural i cultural que hi ha a les principals rutes obertes al turisme en 4 x 4, el patrimoni històric del territori del Parc i la normativa existent sobre circulació motoritzada.
 
El president del Parc, Agustí López, va explicar que aquesta actuació suposa una millora important de la informació adreçada al sector turístic del Parc Natural, i suposa un pas més en la col·laboració de l’òrgan gestor de l’espai i els operadors turístics locals. Aquesta col·laboració va començar l’any 2010, amb l’organització de les primeres jornades de coneixement del Parc dirigides a establiments turístics. Per a l’any 2012, es preveu mantenir i ampliar aquesta línia de treball.

1  

Fitxers adjunts

Fotografia de la jornada de formació

Fotografia de la jornada de formació
JPG | 4128