- El centre és el més gran del món dedicat a la normalització de les persones cegues i amb deficiències visuals greus.
- Les instal·lacions, de 44.000 m2, disposen d’un Pis de Vida Diària, un Centre de Recursos Educatius ONCE, una impremta Braille, una biblioteca, i un poliesportiu, entre altres àrees adaptades.

Avui divendres, 10 de febrer, el conseller Boi Ruiz ha visitat l’Edifici ONCE Catalunya, situat al carrer Sepúlveda nº 1 de Barcelona.
El centre ofereix atenció integral i multidisciplinària a més de 3.000 persones de la ciutat de Barcelona i més de 10.000 de la seva àrea d’influència. A més, l’edifici disposa de 44.000 m2 i és el més gran del món dedicat a la normalització de les persones cegues i amb deficiències visuals greus.
Aquesta seu ofereix atenció integral i multidisciplinària a més de 3.000 persones de la ciutat de Barcelona i a més de 10.000 de la seva àrea d’influència. Alhora, des del centre es coordina la prestació de serveis socials que l’ONCE dóna a tot Catalunya i els ingressos necessaris per al seu finançament mitjançant el cupó i la venda de productes comercialitzats per l’organització.
A banda, totes les instal·lacions estan totalment adaptades i ofereixen espais diàfans amb molta llum, terres mat per evitar enlluernaments i elements de contrast tant en la retolació com per a distingir portes i altres accessos.
Durant l’acte, el conseller ha visitat les diferents àrees del centre, on ha pogut comprovar el treball diari de la seu per a la integració de les persones cegues i amb deficiències visuals greus:
- El Pis de Vida Diària, on tècnics en rehabilitació i afiliats han mostrat com treballen les adquisicions d’habilitats de la vida quotidiana per als cecs (com cuinar, planxar...).
- El Centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona, pioner en la integració dels nens cecs a les escoles ordinàries, que és l’àrea encarregada de coordinar els programes educatius dels afiliats i supervisa l’evolució dels alumnes integrats en l’educació ordinària. A més, també treballa directament en el camp de la investigació, l’adaptació curricular, la formació de professionals i la innovació educativa. Actualment, a Catalunya hi ha uns 1.500 estudiants cecs o amb deficiència visual greu.
- La impremta Braille, on es produeix i distribueix entre els afiliats tot tipus de documents i recursos bibliogràfics sonors i en Braille. A més, en aquest espai es poden veure les diferents màquines d’impressió Braille, així com la laboriosa producció de contes infantils i diversos materials en relleu com plànols, monuments, guies de metro...
- La biblioteca, que compta amb 3.367 obres en Braille, i unes 4.500 obres en sistema digital Daysi.
- La botiga-exposició, on es poden adquirir des de bastons i paper Braille fins a material tiflotècnic, rellotges, bàscules parlants...
- L’auditori, amb capacitat per a prop de 400 persones.
- El poliesportiu, cobert amb pista reglamentària i grades per a 300 espectadors, i la piscina de 25 metres, totalment adaptada per a l’esport paralímpic.