Delegació a Lleida

Ramon Farré i Marc Pifarré (ACM) qualifiquen d'"indispensable" la nova llei de governs locals

query_builder   13 febrer 2012 18:42

event_note Nota de premsa

Ramon Farré i Marc Pifarré (ACM) qualifiquen d'"indispensable" la nova llei de governs locals

Foto de la trobada
Ramon Farré i Marc Pifarré en un moment de la trobada
 
 
El delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, i el secretari general de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Marc Pifarré, han considerat “indispensable” la nova llei de governs locals que enguany començarà a tramitar-se, perquè “és urgent establir de manera concreta les competències dels ens locals i el seu finançament adequat”. En aquest sentit, han recordat les dificultats que tenen alguns ajuntaments per fer front a les despeses corrents del dia a dia.
 
Farré i Pifarré han fet aquestes valoracions durant la trobada que han mantingut avui, en la qual també han tractat de la necessitat que els municipis busquin fórmules per mancomunar serveis i dur a terme compres agregades quan sigui possible, especialment els municipis més petits.
 
Per la seva banda, Farré ha atribuït el retard en el pagament als ens locals dels recursos pendents per part de la Generalitat a la situació de dificultats de liquiditat provocada pels incompliments manifestos del Govern central a l’hora de satisfer els 759 milions d’euros de la disposició addicional tercera de l’Estatut de Catalunya i dels més de 1.400 milions del fons de competitivitat.
 
Jornada sobre l’impacte de les lleis òmnibus a l’àmbit local
 
Ramon Farré i Marc Pifarré han intervingut prèviament en la inauguració d’una jornada sobre “L’impacte de les lleis òmnibus a l’àmbit local”, organitzada per l’ACM. En aquest acte, el delegat del Govern ha destacat la importància de la supressió d’obstacles burocràrics a la iniciativa privada i a la ciutadania en general en moments de dificultats econòmiques com l’actual i s’ha mostrat convençut que les lleis òmnibus per a la promoció de l’activitat econòmica, la simplificació de la regulació normativa i l’agilització de l’activitat administrativa en les administracions locals de Catalunya, es deixaran notar positivament en la reactivació econòmica del país.
 
Per la seva banda, durant la jornada Marc Pifarré s’ha referit a la necessitat d’unes lleis “senzilles i pràctiques” per tal d’aconseguir que l’administració “no posi pedres en el  camí de l’activitat econòmica”. Segons ha explicat Pifarré, les lleis òmnibus recullen algunes de les demandes històriques de l’ACM en aquest àmbit.