Direcció General de Comunicació

Gerència compartida instituts oncològics

La Fundació Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer (IMPPC) i la Fundació Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras compartiran gerència

query_builder   14 febrer 2012 15:30

event_note Nota de premsa

La Fundació Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer (IMPPC) i la Fundació Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras compartiran gerència

  • La gestió compartida permetrà millorar l’eficàcia i l’eficiència dels centres i potenciar la generació de sinergies entre els centres
 
  • La mesura forma part de les accions endegades per optimitzar recursos dels Centres de Recerca de Catalunya (CERCA)
 
 
El Govern ha autoritzat avui implantar la gerència compartida per a la Fundació Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer (IMPPC) i la Fundació Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras (Institut Josep Carreras). A proposta dels departaments de Salut i d’Economia i Coneixement, el Consell Executiu ha aprovat declarar d’interès públic que el gerent d’IMPPC ocupi també la gerència de l’Institut Josep Carreras.
 
L’objectiu de la iniciativa és optimitzar la despesa de funcionament d’ambdues fundacions, per millorar-ne l’eficàcia i l’eficiència i potenciar la generació de sinergies. Els dos centres formen part del Programa del Centres de Recerca de Catalunya (CERCA).
 
La mesura s’engloba dins d’un conjunt d’accions endegades per racionalitzar els recursos dedicats als centres inclosos al programa CERCA amb l’objectiu de destinar-los sobretot a l’activitat de recerca pròpiament dita. A més, la gestió compartida respectarà les estratègies definides prèviament i en cap cas implicarà una intervenció en el funcionament de les línies i els grups de recerca dels centres.
 
 
Fundació Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer
 
La Fundació Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer (IMPPC) és una fundació amb una participació majoritària de l’Administració de la Generalitat de Catalunya (departaments de Salut i d’Economia i Coneixement), juntament amb el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l’Ajuntament de Badalona, l’Institut Català de la Salut (ICS) i la Fundació Institut d’Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol (FIICSGTiP).
 
L’objectiu de la Fundació és identificar les bases que permetin predir el desenvolupament del càncer i el seu tractament personalitzat.
 
 
Fundació Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras
 
La Fundació Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras (Institut Josep Carreras) és, així mateix, una fundació integrada en el sector públic de la Generalitat, constituïda per l’Administració de la Generalitat (departaments de Salut i d’Economia i Coneixement) i la Fundació Privada Internacional Josep Carreras. Està integrada per la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Ajuntament de Badalona.
 
La finalitat bàsica de la Fundació és promoure, desenvolupar, transferir, gestionar i difondre la recerca, el coneixement científic i tecnològic, la docència i la formació en l’àmbit de la biomedicina hematològica d’excel·lència.
 
L’Institut Josep Carreras compta inicialment amb dos dispositius. En primer lloc, el Campus Clínic, situat a les instal·lacions de recerca de l’Hospital Clínic de Barcelona i de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. I, en segon lloc, el Campus Germans Trias i Pujol, situat en l’edifici que s’ha de construir als terrenys adjacents a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i a la Unitat Docent Germans Trias i Pujol de la Universitat Autònoma de Barcelona.
 
Actualment, l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras està en fase de projecte constructiu, però l’actual gerent de l’IMPPC, Carles Esquerré, ja va supervisar la constitució i construcció de l’Institut on estava desenvolupant la seva tasca.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia