Oficina del President

President Mas: "Si fem pinya podem aconseguir que la cuina catalana sigui declarada Patrimoni de la Humanitat"

· El cap de l'Executiu ha presidit la presentació de la campanya Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat: Candidatura UNESCO 2013

query_builder   14 febrer 2012 20:12

event_note Nota de premsa

President Mas: "Si fem pinya podem aconseguir que la cuina catalana sigui declarada Patrimoni de la Humanitat"

· El cap de l'Executiu ha presidit la presentació de la campanya Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat: Candidatura UNESCO 2013

El president Mas i la directora de la Fundació Institut Català de la Cuina, a l'acte de presentació de la campanya
El president Mas i la directora de la Fundació Institut Català de la Cuina, a l'acte de presentació de la campanya
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha presidit aquesta tarda al Palau de la Generalitat la presentació de la campanya perquè la cuina catalana sigui declarada per la UNESCO Patrimoni Immaterial de la Humanitat l’any 2013. Durant l’acte, el cap de l’Executiu ha mostrat la seva confiança que “si fem pinya tots plegats ens en podem sortir” i ha assegurat que “és a les nostres mans” que la cuina catalana sigui reconeguda com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.
 
Artur Mas ha recordat que l’any 2010 els castellers també van aconseguir aquesta distinció de la UNESCO i ha assenyalat que “la cuina catalana no ha de ser menys, pot ser igual”. Fent un paral·lelisme entre els castells i la cuina, el president de la Generalitat ha manifestat que la gastronomia “ha arribat tan amunt com els castells, té la mateixa força i, a més, s’ha fet a base de tasca d’equip i amb arrels fortes”.
 
Davant un auditori ple amb prop de 300 persones, el cap del Govern ha assegurat que al món de la cuina a Catalunya hi ha “creativitat, talent i lideratge mundial” i ha subratllat que aquestes tres coses juntes “són una fórmula d’èxit per al país”. El cap del Govern ha apostat per convertir aquesta fórmula d’èxit en “model i exemple” i que “aquest far de llum que és la cuina catalana vagi guiant altres sectors de Catalunya” .
 
El president Mas ha manifestat que, si la cuina catalana és declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat, serà “un estímul, una manera d’inocular-nos il·lusió, optimisme i esperança de cara al futur”. En aquest sentit, el cap del Govern ha recordat la dimensió econòmica del món de la gastronomia, “que està vinculat directament al creixement econòmic del país i a la capacitat de crear riquesa”.
 
En la presentació de la campanya, que porta per títol Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat: Candidatura UNESCO 2013, també hi han intervingut la directora i el president de la Fundació Institut Català de la Cuina, Pepa Aymamí i Xavier Mestres, respectivament, el president de l’Institut d’Estudis Catalans, Salvador Giner, i el catedràtic d’Història Medieval de la Universitat de Barcelona Antoni Riera Melis, que col·labora en el projecte. Hi han assistit, entre d’altres, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí.
 

1  

Imatges

Foto grup

Foto grup 600