El conseller Cleries ha assistit a la representació teatral “Catalunya sense barreres”
 
Aquesta comèdia, a càrrec de l’Associació Capacitats Integrades (+x+), s’ha representat a L’Auditori gràcies al suport del Departament de Benestar Social i Família
Catalunya sense barreres
 
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha assistit a la representació de l’obra Catalunya sense barreres. Aquesta funció, que es representa per primera vegada a L’Auditori gràcies al suport del Departament de Benestar Social i Família, està produïda per l’Associació Capacitats Integrades (+x+).
 
La comèdia, protagonitzada per nou persones amb discapacitat o malaltia mental, té com a objectiu trencar els prejudicis i l’estigma que suporta aquest col·lectiu, així com contribuir a la conscienciació social envers les persones amb discapacitats i promoure’n la integració.
 
Durant la seva intervenció, el conseller Cleries ha destacat que “hem d’anar canviant conceptes. Fa anys que parlem de dependència i de persones amb discapacitat, però no hem d’oblidar que a pesar de les dificultats d’algunes persones per desenvolupar determinats aspectes, tots i cadascú de nosaltres tenim capacitats diferents. Anem, doncs, cap a un canvi de paradigma i parlem d’autonomia personal i posem en valor les capacitats de tothom. Només així podrem garantir una societat d’igualtats d’oportunitats”.
 
El conseller també ha destacat que “tots som diferents però tots som iguals” i, en aquest sentit, ha afirmat que l’obra “ens convida a acceptar les persones tal com són i a sumar l’esforç de tothom. Només així ens en sortirem i trobarem el nostre lloc com a país”.
 
Per acabar, el conseller ha insistit que “el país que volem no té pati de butaques, només escenaris perquè tothom ha de tenir el seu paper protagonista en la nostra societat”.
 
Les usuàries i els usuaris d’una vintena d’equipaments cívics del Departament de Benestar Social i Família han assistit també a la funció. En total, prop de 550 persones entre casals de gent gran, casals cívics, cases del mar i hotels d’entitats.
 
Catalunya sense barreres és una comèdia teatral on els personatges escenifiquen un dia en una emissora, quan la directora del programa radiofònic on participen no pot presentar-se. Precisament, els actors i actrius de l’obra es van conèixer al programa de ràdio amb el mateix nom. Aquest espai, que porta 15 anys en antena (primer a Onda Cero Catalunya i actualment a Ràdio Estel), és pioner en el tractament de la temàtica de la discapacitat i la malaltia mental als mitjans de comunicació.
 
L’Associació Capacitats Integrades (+x+) té com a finalitat informar i sensibilitzar la societat sobre la situació real que viuen les persones amb discapacitat i malaltia mental.
 
Montse Clotet: “Treballem pel projecte com qualsevol emprenedor”
 
La presidenta de l’Associació Capacitats Integrades (+x+), Montse Clotet, ha destacat en la seva salutació inicial, que “no hem creat aquesta associació per fer coses, perquè coses ja en fèiem, l’hem creat per poder vehicular-les i per tenir la força del treball en equip”. Clotet ha insistit també que “creiem en el missatge que transmetem perquè parlem en primera persona dels nostre handicaps i de les nostres habilitats”. També ha destacat que “no volem viure de subvencions. Invertim el nostre esforç i els nostres recursos en aquest projecte per fer-lo realitat com faria qualsevol emprenedor”.
 
Finalment, la directora del programa Catalunya sense barreres, Anna Hernández, ha agraït l’assistència del públic i ha destacat que “el missatge social de Catalunya sense barreres no seria res sense un públic sensible”. També ha agraït molt especialment l’aposta del Departament de Benestar Social i Família per aquest projecte.
 
Hernández ha recordat que “tots els actors som gent amb discapacitat o malaltia mental, els quals se’ns va trencar la vida en un moment donat” i ha afirmat que “l’invent funciona perquè aconseguim que cadascun de nosaltres desenvolupi les seves capacitats sense complexos”. Per últim, ha reclamat al públic: “Aplaudiu només si l’obra us agrada, així ens contractaran si el que fem és bo com a qualsevol altra companyia”.

1  

Fitxers adjunts

Catalunya sense barreres

Catalunya sense barreres
JPG | 1582