Institut Català de les Dones

Els Serveis d'informació i atenció a les dones de Girona intercanvien experiències contra la violencia masclista

query_builder   16 febrer 2012 14:00

event_note Nota de premsa

Els Serveis d'informació i atenció a les dones de Girona intercanvien experiències contra la violencia masclista

Moment de la intervenció de la coordinadora territorial de l'ICD a Girona, Josefina Surina
Moment de la intervenció de la coordinadora territorial de l'ICD a Girona, Josefina Surina
Un total del 26 professionals que treballen en els Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de la demarcació de Girona van assistir ahir a una Jornada d’intercanvi d’experiències dedicada a compartir les pràctiques que desenvolupen aquests serveis en la detecció i atenció de les dones en situació de violència masclista. Aquesta jornada, organitzada per l’Institut Català de les Dones (ICD), va tenir lloc la seu de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona.
 
La coordinadora territorial de l’ICD a Girona, Josefina Surina, va destacar la feina d’atenció a les dones gironines que desenvolupen els 15 SIAD de la demarcació i va anunciar la continuïtat d’aquestes jornades donada la importància de fomentar el treball en xarxa i l’intercanvi d’experiències, així com la bona acollida que ha tingut la iniciativa per part dels professionals implicats.
 
La primera Jornada d’intercanvi s’ha centrat en el treball que realitzen aquests serveis en l’àmbit de la violència masclista, i s’han exposat, entre altres, experiències i projectes d’acompanyament a dones víctimes de violència masclista, el treball a través de grups, o actuacions de prevenció i sensibilització dirigides a joves i migrades.
 
Els SIAD ofereixen  informació, orientació i assessorament en tots aquells aspectes relacionats amb la vida de les dones: àmbit laboral, social, personal, familiar i altres. La Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista estableix el context de treball i el desenvolupament territorial d’aquests serveis i els defineix com a serveis que incrementen l’eficàcia en l’actuació envers la sensibilització social, la prevenció i la detecció de les situacions de violència masclista.
 
L’Acord Marc de col·laboració entre l’ICD i les entitats municipalistes, la Federació de Municipis de Catalunya, i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques per al desplegament dels SIAD té l’objectiu d’enfortir les polítiques locals de suport a les dones i promoure la consolidació d’espais de referència que atenguin les seves demandes. Aquest marc de col·laboració i coordinació interinstitucional respon a criteris d’equilibri  territorial i universalitza l’accés a aquests serveis. Catalunya compta amb un total de 100 serveis d’aquestes característiques.

1  

Fitxers adjunts

Imatge jornada

Imatge jornada
JPG | 63