Agència de l'Habitatge de Catalunya

L'Agència de l'Habitatge lliura cinc pisos del barri del Polvorí, de Barcelona

query_builder   17 febrer 2012 14:02

event_note Nota de premsa

L'Agència de l'Habitatge lliura cinc pisos del barri del Polvorí, de Barcelona

Imatge de l'edifici del Polvorí
L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha lliurat aquest matí cinc pisos amb protecció oficial situats en els edificis corresponents a  la  quarta i la setena fase de remodelació del barri del Polvorí de Barcelona (Barcelonès). Dels pisos lliurats n’hi ha un de lloguer i quatre de lloguer amb opció de compra. Els de lloguer amb opció de compra signaran un contracte d’arrendament per 10 anys i dins d’aquest termini podran disposar d’una opció de compra de l’habitatge. Si opten per adquirir-lo, durant els cinc primers anys de vigència del contracte, podran donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any les condicions varien segons les quotes abonades.
 
Els pisos lliurats tenen entre  55 m2 i 82 m2 i de dos a quatre dormitoris. El preu mensual del lloguer és de 315 euros a 476 euros i s’han d‘afegir les despeses de la comunitat de propietaris i la repercussió de l’IBI. L’Institut Català del Sòl (Incasòl) ha construït els habitatges i l’Agència els administra. Aquests pisos formen part del Pla de Xoc que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va presentar per assignar els habitatges buits de la Generalitat.
 
Pla de xoc per adjudicar 3.264 pisos desocupats
 
Les mesures que destaquen del Pla de xoc de la Generalitat són les següents:
 
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries permanentment obertes.
Amb aquestes actuacions es preveu poder treure en convocatòria pública el 95% dels pisos que actualment hi ha desocupats, abans del proper mes d’abril.

1  

Imatges

Imatge de l'edifici del Polvorí

Imatge de l'edifici del Polvorí 113

1  

Fitxers adjunts

NP LLIURAMENT PISOS EL POLVORÍ-BCN

NP LLIURAMENT PISOS EL POLVORÍ-BCN
PDF | 52