Empresa i Coneixement

ARTESANIA

Vilafranca del Penedès acull l'exposició itinerant 'la insígnia Mestre Artesà 2011'

query_builder   21 febrer 2012 11:57

event_note Nota de premsa

ARTESANIA

Vilafranca del Penedès acull l'exposició itinerant 'la insígnia Mestre Artesà 2011'

 
  • El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) del Departament d’Empresa i Ocupació, organitza la mostra amb l’objectiu de donar a conèixer els 57 projectes presentats al concurs d’insígnies de Mestre Artesà, realitzats per diverses escoles de joieria de Catalunya.
 
  • La mostra visitarà properament els municipis de Vic, Tarragona, Esterri d’Àneu, Lleida, Tortosa i Girona.
 
L’exposició itinerant ‘La Insígnia Mestre Artesà 2001’ arriba demà dimecres a l’Òpera Joies de Vilafranca del Penedès. La mostra, que organitza anualment el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya del Departament d’Empresa i Ocupació, vol donar a conèixer els 57 projectes realitzats per les diverses escoles de joieria de Catalunya, que s’han presentat a la sisena edició del concurs anual d’Insígnies de Mestre Artesà. La mostra visitarà també Vic, Tarragona, Esterri d’Àneu, Lleida, Tortosa i Girona.
 
6a edició del concurs d’Insígnies de Mestre Artesà
La sisena edició del concurs d’Insígnies de Mestre Artesà ha distingit amb el primer premi, l’obra ‘Cre-SER’, de Maria Vanessa Riccelli de Pascale (Escola Massana), per a la bona aplicació de la innovació en l’ofici de joier i el seu concepte de sumar peces i encaixar-les, formant la xarxa de mestres artesans.
 
El segon premi s’ha atorgat a Marta Roca Solé, amb l’obra ‘Matèria’, per la combinació de diferents materials vinculats a diferents oficis. L’edició d’enguany també ha comptat amb dues mencions especials per Mireia Calaf Sensa (‘Sizígia’, de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona i; per Anna Pujol i Amell (‘Constància’), de l’Escola del Treball.
 
Els 21 artesans guardonats amb el Diploma de Mestre Artesà 2011 han rebut, juntament amb la distinció, un exemplar de la insígnia guanyadora del 6è concurs d’Insígnies de Mestres Artesans, que el CCAM organitza en col·laboració amb les escoles de joieria del país.
 
La col·lecció d’insígnies compta actualment amb sis peces: ‘Trencat Esfèric’, de Débora Pereira (Escola Llotja); ‘La fulla’ d’Hrafnhildur Kristjansdottir (Escola Massana); ‘El llapis’ de Wania Maria de Souza Almeda (Escola Llotja); ‘Llavor d’Artesà’ de Maria Lanau Franch (Escola d’Art de Tarrgona), i ‘Cre-SER’, de Maria Vanessa Ricccelli de Pascale (Escola Massana).