Immigració

Encaixada de mans entre Maite Fandos, Mireia Solsona i Xavier Bosch

La Generalitat, la Diputació i l'Ajuntament de Barcelona promouran una campanya ciutadana per desmuntar tòpics i rumors en immigració

query_builder   21 febrer 2012 18:05

event_note Nota de premsa

La Generalitat, la Diputació i l'Ajuntament de Barcelona promouran una campanya ciutadana per desmuntar tòpics i rumors en immigració

  • Les tres administracions han arribat a un acord per sumar sinergies i compartir continguts
  • Es tracta de guanyar en eficiència, economitzar recursos i incrementar la difusió de les accions
  • Es parteix de l’experiència prèvia adquirida per cada institució
 
La Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona han explicat avui l’acord a què han arribat per unir esforços en la lluita contra els rumors, els tòpics i els estereotips vinculats a la immigració. Una de les principals actuacions serà el desplegament d’una campanya ciutadana de sensibilització per desmuntar alguns dels falsos arguments que habitualment assenyalen les persones immigrades. 
 
L’objectiu del conveni que subscriuran en breu és col·laborar en una estratègia per a tot Catalunya que trenqui els tòpics i els rumors infundats que hi ha sobre el fet migratori, per mitjà de la cessió de materials, la difusió d’informació, la formació i la realització de campanyes conjuntes.
 
Es tracta de sumar sinergies i promoure al màxim la col·laboració, buscant el màxim d’efectivitat, eficiència i estalvi de recursos, per tal de contrarestar les informacions parcials o errònies com les presumptes discriminacions positives de l’administració envers les persones immigrades.
 
La iniciativa respon a l’augment significatiu de la rumorologia en aquest àmbit, una autèntica barrera per a la convivència i la cohesió social i que s’ha vist alimentada pels efectes de l’actual crisi econòmica. L’enquesta “Percepció dels ciutadans sobre la immigració” del Centre d’Estudis d’Opinió publicada l’any passat reflectia, per exemple, com la gran majoria creu que les persones estrangeres reben més atenció per part del sistema públic, tot i que hi ha diversos estudis que demostren el contrari.
 
En aquest sentit, la voluntat és facilitar per tots els formats les respostes i els arguments als diferents actors i a la ciutadania general perquè puguin, almenys, contrastar les informacions. Les tres institucions reservaran espais en els mitjans de comunicació propis per difondre els missatges i es coordinaran activament a l’hora d’oferir formació antirumors a empleats públics, membres d’entitats i altres públics estratègics.
 
Aquesta línia de treball compartit s’afegeix a l’experiència prèvia adquirida per cadascuna de les tres administracions com, per exemple, la Xarxa BCN Antirumors en el cas de l’Ajuntament de Barcelona, la web “Dades que trenquen tòpics” en el cas del Departament de Benestar Social i Família o els cursos de formació especialitzada en rumors que ofereix la Diputació de Barcelona.
 
La presentació ha anat a càrrec de la quarta tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos; la diputada adjunta d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Mireia Solsona; i el director general per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família, Xavier Bosch.

2  

Fitxers adjunts

Encaixada de mans entre Maite Fandos, Mireia Solsona i Xavier Bosch

Encaixada de mans entre Maite Fandos, Mireia Solsona i Xavier Bosch
JPG | 4579

Comunicat de premsa en PDF

Comunicat de premsa en PDF
PDF | 77

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia