Universitats i Recerca

conveni

La Secretaria d'Universitats, el Consell de Cambres i la Universitat Pompeu Fabra posen en marxa un pla pilot per gestionar les pràctiques en empreses dels estudiants de grau

query_builder   22 febrer 2012 11:07

event_note Nota de premsa

La Secretaria d'Universitats, el Consell de Cambres i la Universitat Pompeu Fabra posen en marxa un pla pilot per gestionar les pràctiques en empreses dels estudiants de grau

El rector de la Universitat Pompeu Fabra, Josep Joan Moreso, el president del Consell General de Cambres, Miquel Valls, i el secretari d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà.
El secretari d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà, el president del Consell General de Cambres, Miquel Valls, i el rector de la Universitat Pompeu Fabra, Josep Joan Moreso, han signat un conveni per definir un sistema de gestió de les pràctiques externes dels estudiants universitaris de grau de la Universitat Pompeu Fabra, i desenvolupar una prova pilot que permeti avaluar el sistema i implementar-lo, posteriorment, si escau, a la resta de les universitats catalanes.
 
Els primers estudis de grau al sistema universitari de Catalunya es varen iniciar el curs 2008-2009, sent un dels criteris en la programació universitària en el marc de l’espai europeu d’educació superior (EEES) la realització de pràctiques curriculars en molts dels estudis de grau, la qual cosa genera la necessitat d’establir sistemes per facilitar-les. En aquest sentit, es preveu que en el curs 2013-14 més de 20.000 estudiants dels darrers cursos dels nous estudis de grau estiguin realitzant pràctiques curriculars en empreses o institucions.
El curs 2011-2012, els primers estudiants d’estudis de grau, que van iniciar el estudis el curs 2008-09, hauran de realitzar pràctiques en empreses. La major part d’aquests estudiants són de la Universitat Pompeu Fabra, motiu pel qual és aquesta universitat la que participa en la prova pilot, un projecte impulsat pel Consell Social de la UPF.
 
Les cambres catalanes, per mitjà del Consell General de Cambres de Catalunya, compten amb una gran experiència en la gestió de convenis de pràctiques en empreses per als estudiants d’altres tipus d’ensenyaments, com els de formació professional, així com en la creació i manteniment de dispositius que en garanteixen la qualitat i millora contínua. Així mateix, la proximitat i coneixement de les cambres catalanes a les empreses pot contribuir a trobar les empreses que millor s’adaptin a les necessitats de l’alumnat, i facilitar l’acostament entre la Universitat i l’empresa.
 
Per a l’assoliment de l’objectiu, el conveni contempla un pla de treball que estableix, entre altres coses, la definició d’un portal de localització de places ofertes per les empreses, els criteris d’homologació d’empreses, l’elaboració d’un pla de formació de persones tutores o els mecanismes acadèmics d’avaluació i qualificació dels estudiants, així com una campanya d’informació i difusió entre les empreses.

1  

Fitxers adjunts

Fotografia signatura conveni

Fotografia signatura conveni
JPG | 2142