• En el ple del Parlament, el cap de l’Executiu ha demanat “sumar esforços en un moment especialment delicat de país”

 

  •  Artur Mas aposta perquè “ens ajudem tots plegats per desplegar una estratègia perquè els grups que encara no hi són acabin sent”
El president Mas ha respost avui a les preguntes dels diferents grups parlamentaris
El president a la sessió de control al Parlament
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat avui durant la sessió de control, al ple del Parlament, “sumar esforços” pel pacte fiscal. El cap de l’Executiu ha assenyalat que “el que pretenem és el màxim consens possible” i ha afegit que “això hauria de ser un objectiu compartit perquè la força del país, del Govern i del Parlament serà més alta si som uns quants més”.
 
Artur Mas ha assegurat que el Govern “vol arribar fins al final del camí” en l’objectiu del pacte fiscal i ha apostat perquè “ens ajudem tots plegats per desplegar una estratègia perquè els grups que encara no hi són hi acabin sent”. El cap del Govern ha afegit que aquesta “és una bona estratègia que necessita el nostre país”.
 
En resposta a preguntes del PSC, el cap de l’Executiu ha instat aquest grup a “sumar-se en poques hores” al pacte fiscal, perquè aleshores “la geometria variable que critiquen s’haurà superat en una determinada manera”. “Entre d’altres coses perquè si no vigilen el PP encara s’hi sumarà abans que vostès”, ha reblat.
 
El president Mas ha insistit als diputats del PSC que “sumin esforços en un moment especialment complicat i delicat de país” i ha explicat que sumar esforços “requereix geometria variable”, perquè vol dir “no estar només d’acord amb un sol partit, sinó intentar que en els grans temes hi siguem tots”.
 
El cap de l’Executiu també ha demanat “un mínim de coherència” a aquesta formació política, perquè “no pot ser que un divendres m’enviïn una carta oferint col·laboració al Govern i el dilluns decideixin trencar peres” i ha afegit que “en 48 hores no es pot opinar tan diferent i tan radicalment en negatiu”.
 
 
Reducció de la despesa
Durant la seva intervenció en el ple del Parlament, el president de la Generalitat també s’ha referit a la reducció de la despesa de la Generalitat, que ha xifrat en 1.850 milions d’euros l’any 2011. Artur Mas ha manifestat al respecte que “hi ha hagut un canvi de tendència” perquè “es gasta menys que abans i no són xifres petites”. “Deixar de gastar això costa molts esforços”, ha reblat.
 
 
Respecte per les opinions
En relació als comentaris fets pel grup parlamentari popular sobre alguna de les entrevistes que ha concedit les darreres setmanes a mitjans de comunicació internacionals, Artur Mas ha dit que “el president de Catalunya seguirà expressant la seva opinió on cregui que l’ha d’expressar i òbviament també als mitjans de comunicació internacionals”.
 
El cap del Govern ha demanat a aquest mateix grup “respecte per les meves opinions, com jo respecto les seves” que “són discrepants i llunyanes des de molts punts de vista i, en altres, coincidents”.
 
 
Aposta pel lideratge turístic
El cap de l’Executiu també s’ha referit a la reunió que va mantenir ahir amb representants del projecte del complex de convencions i oci que estan buscant ubicació a Europa. El president ha assenyalat que, en aquest tema, “Catalunya parteix amb desavantatge respecte a Madrid, però estem intentant equilibrar aquesta partida”. El cap de Govern ha manifestat que aquest projecte “està orientat en la línia de convertir Barcelona i Catalunya en el principal líder turístic de tot Europa i el turisme crea ocupació”. Artur Mas ha afegit que “és una aposta en la línia de lideratge turístic, que vol dir congressos, convencions, espectacles, atracció de visitants de tot arreu del món i en concret de la UE”.

1  

Imatges

El president Mas durant la sessió de ontrol al Parlament

El president Mas durant la sessió de ontrol al Parlament 267