Delegació a la Catalunya Central

Jordi Moltó fa una visita territorial a Perafita i Prats de Lluçanès

S'hi ha entrevistat amb els seus alcaldes Ramon Casals i Lluís Vila

query_builder   23 febrer 2012 08:57

event_note Nota de premsa

Jordi Moltó fa una visita territorial a Perafita i Prats de Lluçanès

S'hi ha entrevistat amb els seus alcaldes Ramon Casals i Lluís Vila

El delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó, ha visitat aquest matí als municipis de Perafita i Prats de Lluçanès.
L’alcalde de Perafita, Ramon Casals, li ha plantejat diferents temes relacionats amb el finançament local. Aquest fet va relacionat amb la necessitat de poder rehabilitar el Casal del Jovent i el de la Gent Gran.
 
Una altra qüestió que ha traslladat al Delegat del Govern és el de la portada d’aigües, consistent en un canvi de canonades. Ha explicat que tot i el retard el projecte és necessari.
 
El Delegat i l’Alcalde de Perafita han fet una visita pel municipi per tal de veure sobre el terreny les potencialitats que té aquest a nivell turístic. Així, l’Alcalde ha explicat que el fet de tenir concedida la subvenció de Viure al Poble fa que apostin per la consolidació d’un projecte de patrimoni cultural, de potenciació turística del poble que inclouria la construcció d’un museu de la vida rural o ecomuseu. De fet, és en aquest sentit que Perafita ja destaca, pels seus productes gastronòmics de qualitat, per l’entorn paisatgístic i pel continu arranjament del seu patrimoni.
 
A Prats de Lluçanès, el Delegat del Govern, ha estat rebut a l’Ajuntament pel seu alcalde, Lluís Vila i els regidors Josep Cruells, Mercè Perernau i Joan Ferrer. Jordi Moltó ha signat en el Llibre d’Honor i acte seguit ha visitat les dependències de l’Ajuntament. El Delegat ha rebut amb interès les inquietuds derivades de la problemàtica del finançament local i ha manifestat la seva disposició a fer tot el que sigui possible.
 
Entre les instal·lacions que s’han visitat a Prats de Lluçanès, hi ha l’Oficina del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Rural que ofereix els seus serveis als municipis de l’entorn i l’Escola bressol La Pitota que va ser inaugurada a finals de l’any 2010. Les obres de l’equipament han tingut un cost de 470.000 euros i el finançament va a càrrec de la Generalitat, la Diputació de Barcelona i l’empresa Engiaux.
El delegat del Govern acompanyat per l’Alcalde i algun dels membres del consistori ha pogut visitar el Santuari de la Mare de Déu de Lourdes, un dels indrets més emblemàtics de la comarca.

4  

Imatges

El delegat del Govern, Jordi Moltó, amb l'alcalde de Prats de Lluçanès, Lluís Vila, a l'escola bressol La Pitota

El delegat del Govern, Jordi Moltó, amb l'alcalde de Prats de Lluçanès, Lluís Vila, a l'escola bressol La Pitota 3620

El delegat del Govern, Jordi Moltó, signant al Llibre d'Honor de l'Ajuntament de Prats de Lluçanès

El delegat del Govern, Jordi Moltó, signant al Llibre d'Honor de l'Ajuntament de Prats de Lluçanès 2829

El delegat del Govern, Jordi Moltó, amb l'alcalde de Perafita, Ramon Casals, visitant el nucli antic de la població

El delegat del Govern, Jordi Moltó, amb l'alcalde de Perafita, Ramon Casals, visitant el nucli antic de la població 3491

El delegat del Govern, Jordi Moltó, durant la visita a Perafita, amb l'alcalde Ramon Casals

El delegat del Govern, Jordi Moltó, durant la visita a Perafita, amb l'alcalde Ramon Casals 3402