Interior

El conseller d'Interior defensa la implantació del POE al món rural, que ha representat la reducció del 30% dels fets delictius

query_builder   22 febrer 2012 21:21

event_note Nota de premsa

El conseller d'Interior defensa la implantació del POE al món rural, que ha representat la reducció del 30% dels fets delictius

  • Felip Puig ha deixat ben clar que no està a favor de les patrulles organitzades armades, sinó que els pagesos s’impliquin en la prevenció de la seguretat al món rural
 
El conseller d’Interior, Felip Puig, ha defensat avui en seu parlamentària la implantació del Programa Operatiu Específic del Món Rural, que ha aconseguit reduir els delictes al camp en un 30% el segon semestre del 2011. El POE Món Rural es va posar en marxa el mes d’abril del 2011, i ha permès passar de una mitjana mensual de 800 fets delictius al primer semestre del 2011, a 550 fets delictius de mitjana mensual al segon semestre del 2011.
 
El conseller Puig ha fet una valoració “raonablement positiva” dels resultats que està donant el POE al món rural i ha dit que està donant una “certa bona resposta” a aquesta problemàtica, però ha reconegut que encara no és suficient i que s’ha de continuar treballant en aquesta línea.
 
El conseller d'Interior ho ha dit en seu parlamentària, en resposta a una interpel·lació del Partit Popular de Catalunya, sobre quin és el capteniment del Govern en relació a la seguretat al món rural.
 
El conseller Puig ha destacat que el POE ha permès per primer cop recollir denúncies in situ, i això està fent “aflorar la xifra negra”. Puig també ha recordat que el programa ha permès establir mecanismes de coordinació amb els Agents Rurals i reforçar la coordinació amb les policies locals i els agents implicats, així com aprofundir en la interl·locució directa amb pagesos, asociacions, sindicats, cooperatives, i planificar i dirigir l’activitat policial fomentant accions dels serveis implicats amb més eficàcia.
 
En aquest sentit, el conseller Puig ha manifestat que veu bé que els pagesos s’impliquin en la vigilància preventiva de la seguretat, però ha deixat ben clar que no s’ha de prendre la justícia per la mà. “No podem impedir el dret de qualsevol ciutadà de defensar les seves propietats”, però “no estic a favor dels sometents i les patrulles organitzades que vagin armades”, sinó que “hi hagin mecanismes i canals de comunicació que permetin una actuació més eficaç de la pròpia policia”.
 
En aquest sentit, Puig s’ha mostrat partidari de les mesures preventives per evitar robatoris i de què els ciutadans informin i comuniquin als Mossos d’Esquadra qualsevol actitud sospitosa per facilitar la feina que fan al territori. El conseller ha deixat ben clar que l’acció policial és “indelegable”, però ha recordat que la seguretat en la seva dimensió més preventiva no és responsabilitat exclusiva de les insttitucions, sinó que és una qüestió de tots.