Direcció General de Comunicació

Espai Llull de l'Alguer

L'Espai Llull de l'Alguer dóna suport al nou programa radiofònic 'Onda Algueresa', editat en llengua catalana de l'Alguer

query_builder   24 febrer 2012 13:30

event_note Nota de premsa

L'Espai Llull de l'Alguer dóna suport al nou programa radiofònic 'Onda Algueresa', editat en llengua catalana de l'Alguer

  • L’emissora de la ciutat de l’illa de Sardenya (Itàlia), Radio Onda Stereo, posa en antena aquest nou espai cultural radiofònic després de molts anys sense cap programa en alguerès  
Radio Onda Stereo, de la ciutat sarda de l’Alguer, enriqueix la seva programació i incorpora el català de l’Alguer en la seva graella. A partir d’aquest diumenge 26 de febrer, l’emissora algueresa emetrà el nou programa Onda algueresa, conduït per Miquel Serra i sota la direcció de Giuseppe Niolu.
 
Des de l’Espai Llull, que celebra la posada en marxa del programa, s’ha donat suport a l’emissora des del principi en el desenvolupament del projecte pel que fa a la recerca de locutors, la definició de continguts o el contacte amb entitats d’àmbit català per a col·laboracions puntuals. En definitiva, generant sinèrgies per a fer-lo possible.
 
El secretari del Govern, Germà Gordó, també ha celebrat la posada en marxa d’aquesta iniciativa perquè, d’acord amb el compromís adquirit durant la seva visita el maig de 2011, l’assessorament i el suport de la Generalitat, a través de l’Espai Llull i de la seva direcció, contribueixen decididament a que el català de l'Alguer guanyi en difusió i, per tant, no reculi.
 
 
En què consistirà Onda algueresa?
 
El programa, que anirà en antena en català, en la seva vessant algueresa, tindrà una durada d’una hora i abordarà qüestions relacionades amb l’àmbit de la cultura, amb la participació des de l’estudi de convidats que parlaran de literatura, del món de la cançó, de teatre, de l’esport, i implicant-hi personatges que excel·leixen en aquests àmbits.
 
El programa s’emetrà tots els diumenges, a les 10.00 hores, i es podrà escoltar a través del canal 98.3 en FM, o també a través l’streaming a la web www.ondastereo.com.
 
Per a aquesta emissora, es tracta de la primera experiència de transmissió d’un programa radiofònic en llengua catalana, en la seva vessant algueresa.
 
El projecte ha nascut gràcies a una idea de Miquel Serra, que ja en el passat havia col·laborat amb la primera televisió local de l’Alguer, Tele Riviera Corallo, i amb algunes ràdios històriques locals, que ja no emeten des de fa anys, com Tele Radio Alghero 101 i Radio Sigma.