Immigració

mutilació genital femenina

La Generalitat organitza una jornada sobre mediació comunitària i el seu paper en la prevenció de la Mutilació Genital Femenina

query_builder   24 febrer 2012 14:24

event_note Nota de premsa

La Generalitat organitza una jornada sobre mediació comunitària i el seu paper en la prevenció de la Mutilació Genital Femenina

DGIM
Més de 100 professionals han assistit aquest matí al seminari, promogut pels departaments de Benestar Social i Família i d’Interior
 
La Generalitat de Catalunya, per mitjà dels departaments de Benestar Social i Família i d’Interior, ha organitzat avui a Barcelona la jornada “La mediació comunitària: eina clau per a l’eradicació de la Mutilació Genital Femenina (MGF)”. Hi han assistit més de 100 professionals dels circuits territorials contra la violència masclista, especialment dels àmbits d’atenció a les dones, social, policial, sanitari i educatiu.
 
L’objectiu de la jornada ha estat donar a conèixer entre els assistents, la majoria dels quals tenen un contacte habitual amb nenes o adolescents en risc de ser mutilades, el valor de la mediació intercultural comunitària com a eina fonamental per a la prevenció de la MGF. També s’han difós bones pràctiques a nivell internacional i nacional.
 
La inauguració ha anat a càrrec de la presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montserrat Gatell, i el director general per a la Immigració, Xavier Bosch. Gatell ha instat a “treballar amb i per a la comunitat per a promoure un canvi de mentalitat en relació a aquestes pràctiques” i s’ha referit a la Llei 5/2008 del dret de les dones a eradicar la violència masclista com a “pas de gegant, ja que reconeix la MGF com a agressió als drets de les dones”. La responsable de l’ICD també ha avançat que de cara als propers anys “tenim voluntat de promoure actuacions de lluita contra la MGF sobretot a nivell preventiu, però també reactiu, per garantir els drets de les dones”.
 
Per la seva banda, Xavier Bosch ha fet èmfasi en la importància de les 67 taules locals de prevenció de la MGF desplegades al conjunt del país: “són la plasmació activa de la importància del treball coordinat entre els diferents departaments i institucions que marca el Protocol de prevenció de la Generalitat”. El director general també ha reconegut el paper de les comunitats i les entitats que treballen en la prevenció d’aquesta pràctica.  
 
La jornada també ha inclòs una conferència a càrrec de Sira Vilardell, responsable de l’Àrea d’Acció Comunitària i Interculturalitat de la Fundació Surt. A continuació s’ha dut a terme una taula rodona sobre bones pràctiques amb Enric Alloza, responsable de l’entitat Prou Ablacions; Cheriff Samsidine, imam d’Arbúcies; i Aissatou Gaye, mediadora de Metges del Món. El director general d’Administració de Seguretat, Andreu Joan Martínez, s’ha encarregat de fer la cloenda.

2  

Fitxers adjunts

Xavier Bosch i Montserrat Gatell durant la inauguració de la jornada

Xavier Bosch i Montserrat Gatell durant la inauguració de la jornada
JPG | 1714

Sala d'actes de la Direcció General durant la inauguració de la jornada

Sala d'actes de la Direcció General durant la inauguració de la jornada
JPG | 2780

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia