Vicepresidència, Economia i Hisenda

Sicoop inverteix a Corma

La societat de capital risc per al sector cooperatiu aporta 600.000 euros a una cooperativa líder en el mercat de la planta viva

query_builder   26 febrer 2012 10:30

event_note Nota de premsa

Sicoop inverteix a Corma

La societat de capital risc per al sector cooperatiu aporta 600.000 euros a una cooperativa líder en el mercat de la planta viva

La Societat Catalana d’Inversió en Cooperatives, SCR (Sicoop) ha aprovat la inversió de 600.000 euros a Corma, SCCL. Això permetrà a Corma disposar del capital necessari per desenvolupar el seu pla d’expansió i millorar el servei als seus clients.
 
Corma és una cooperativa de planta ornamental formada per 33 socis productors amb seu al Maresme i al Vallès Oriental. La cooperativa es va constituir fa 30 anys i, des de llavors, s’ha erigit en el referent de la planta ornamental a la península Ibèrica. A més del lideratge en el mercat nacional, Corma exporta el 20% de la seva producció, principalment, a França. Precisament, el Pla Estratègic de la Cooperativa preveu créixer a través de les exportacions amb una major presència en aquest país. Per altra banda, el Pla Estratègic també preveu seguir innovant en productes i serveis als clients nacionals, mitjançant la creació de plans de màrqueting específics per canals de distribució que permetran reforçar el lideratge de la cooperativa.
 
Sicoop, quatre milions d’euros en quatre projectes d’inversió
 
Sicoop compta amb un capital de 15,5 milions d’euros d’origen privat i públic, aportats per l’Institut Català de Finances Holding (ICFH), el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, CatalunyaCaixa, Unnim, Grup Empresarial Cooperatiu Clade i les entitats franceses Crédit Coopératif i Esfin. La societat, gestionada per ICF Capital, SGECR, té com a principal objectiu impulsar i consolidar el creixement de cooperatives, societats laborals, i empreses participades per cooperatives.  Des de la seva creació, a finals de l’any 2008, ha participat en quatre projectes cooperatius amb una inversió total de 4 milions d’euros.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 100