Delegació a Barcelona

El president Mas visita Enagás a la Zona Franca i presideix la signatura d'un conveni de 357 milions d'inversions en infraestructures

query_builder   24 febrer 2012 19:00

event_note Nota de premsa

El president Mas visita Enagás a la Zona Franca i presideix la signatura d'un conveni de 357 milions d'inversions en infraestructures

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha presidit el 24 de febrer l’acte de signatura d’un conveni entre Enagás i la Generalitat, segons el qual aquesta empresa invertirà 357 milions en la posada en funcionament d’infraestructures a Catalunya. També ha visitat les instal·lacions que aquesta empresa de transport de gas té a la Zona Franca de Barcelona.
Generalitat de Catalunya
El conveni inclou diferents projectes, com ara el gasoducte Martorell-Figueres, del qual ja s'està construint el tram sud; el vuitè tanc d’emmagatzemament de la planta de regasificació de Barcelona, amb una capacitat de 150.000 m3, i el tram nord de la duplicació del gasoducte Tivissa–Paterna.
 
El document, subscrit pel conseller Mena i el director general d’Estratègia i Regulació d’Enagás, Joan Pons, s’emmarca en una de les línies prioritàries del Govern, com és la garantia i qualitat en el subministrament energètic del país. Mas ha subratllat que “en temps difícils hi ha empreses que estan fen els deures” i ha assegurat que “estem bastant ben preparats des del punt de vista energètic”, però ha advertit la necessitat de millors connexions amb Europa, com ara el corredor ferroviari del Mediterrani per al transport de mercaderies.
En la visita a la planta d’Enagás també han estat presents el president de la companyia gasista, Antonio Llardén, el president de l'Autoritat Portuària de Barcelona, Sixte Cambra, i el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, Salvador Jorba, entre d’altres.