Direcció General de Comunicació

Altres acords del Govern

Altres acords del Govern

query_builder   28 febrer 2012 13:48

event_note Nota de premsa

Altres acords del Govern

 
El Govern modifica el Decret de regulació de la Medalla d’Or de la Generalitat
 
El Govern ha aprovat avui el nou Decret que regula la concessió de la Medalla d’Or de la Generalitat, la màxima distinció honorífica que atorga l’Executiu per reconèixer les persones i col·lectius que amb la seva aportació hagin prestat serveis rellevants, destacats, eminents o extraordinaris a Catalunya en els àmbits polític, social, econòmic, cultural o científic. El text revisa el sistema que regeix la distinció i les condicions de la concessió.
 
La proposta de concessió pot ser a iniciativa del president de la Generalitat o de qualsevol dels membres del Govern, prèvia conformitat de la persona interessada. En qualsevol cas, requereix la concurrència de mèrits d’excepcional qualitat que a partir d’ara hauran d’estar acreditats per una memòria justificativa. Una altra novetat és que la condecoració es podrà atorgar a un màxim de 3 persones, una més que en l’actualitat. El nou text també específica que la Medalla s’atorga a títol honorífic, sense que generi, per tant, cap dret de contingut econòmic i que s’imposarà al condecorat en un acte públic, sense que hi hagi una data prefixada.
 
La distinció es pot atorgar excepcionalment a títol pòstum. D’altra banda, si s’acrediten fets que menyspreïn els mèrits i les circumstàncies que van motivar l’aprovació de la concessió, podrà ser revocada i les persones o col·lectius condecorats, desposseïts de la condecoració i dels drets que hi són inherents.
 
El 1979 el Govern va crear la Medalla de la Generalitat de Catalunya a través del Decret de 17 de maig per distingir els mèrits assolits en l’increment i la difusió del patrimoni artístic i cultural de Catalunya. El 2004 es va aprovar el Decret de regulació de la distinció, que va passar a anomenar-se Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya i el 2009 es va fer una nova modificació del text normatiu.
 
 
Conveni per cedir informació del Servicio Público de Empleo Español a la Inspecció de Treball de Catalunya
 
El Consell Executiu ha donat llum verd a la subscripció d’un conveni de col·laboració entre el Departament d’Empresa i Ocupació i el Servicio Público de Empleo Español (SEPE) per facilitar l’accés al sistema informàtic del SEPE per part del personal funcionari del sistema d’Inspecció de Treball i Seguretat Social.
 
La cessió d’informació té com a finalitat exclusiva facilitar el desenvolupament de les funcions atribuïdes al personal de la Inspecció, adscrit al Departament d’Empresa i Ocupació. Així, en virtut del conveni, el SEPE autoritza el personal de la Inspecció de Treball a utilitzar les transaccions que donen accés a la informació continguda en les bases de dades dels seus fitxers. L’accés a la informació complirà els principis de confidencialitat, integritat i disponibilitat.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia