Direcció General de Comunicació

Alienació immobles

El Govern activa el pla de racionalització del patrimoni, amb la venda de 19 edificis i l'optimització dels espais destinats a lloguer

query_builder   28 febrer 2012 13:52

event_note Nota de premsa

El Govern activa el pla de racionalització del patrimoni, amb la venda de 19 edificis i l'optimització dels espais destinats a lloguer

  • L’operació permetrà ingressar 360 milions d’euros i estalviar entre 12 i 14 milions d’euros anuals en lloguers
 
El Govern ha aprovat avui activar el pla de racionalització del patrimoni que consisteix, d’una banda, a posar a la venda 19 edificis d’oficines de la Generalitat i, de l’altra, a traslladar el personal que actualment ocupa espais en règim de lloguer als altres 7 immobles de propietat. L’objectiu de l’operació és aprofitar al màxim els recursos disponibles i contribuir a millorar la situació financera de l’Administració catalana, amb uns ingressos previstos de 360 milions d’euros i un estalvi en lloguers d’entre 12 i 14 milions d’euros anuals. El Govern ha pres aquesta decisió després d’haver rebutjat l’oferta que Moor-Park va presentar pels dos lots d’edificis que es van posar a la venda el setembre passat, perquè les condicions contractuals no es van considerar òptimes per a la gestió dels recursos públics.
 
Pel que fa a les condicions de venda dels 19 edificis, el preu mínim de sortida de cadascun és el mateix que tenien quan s’agrupaven en dos lots, però no es plantejaran lloguers màxims. En tot cas, aquesta condició la podran fer servir els licitadors per millorar les seves ofertes. Les empreses que ofereixin un lloguer més barat obtindran més puntuació en la fase d’adjudicació. Finalment, s’escurça la durada del lloguer, que passa de 25 a 20 anys.
 
La Direcció General del Patrimoni iniciarà un procés de concurrència pública per a licitació amb negociació competitiva, edifici per edifici, i cada operació tindrà el seu propi calendari i anirà a la velocitat que requereixi. Sempre dins el període comprès entre els mesos d’abril i novembre del 2012.
 
 
Optimització dels espais destinats a lloguer
 
Els altres 7 edificis que formaven part dels lots que es van posar a la venda en una primera fase, es reservaran per optimitzar-ne l’espai buit disponible i poder alliberar metres quadrats que actualment estan en règim de lloguer. Aquests 7 edificis permetran alliberar uns 12.000 metres quadrats de lloguer i estalviar entre 5 i 7 milions d’euros anuals.
 
Si s’afegeixen als 7,5 milions que es deixaran de pagar pel lloguer del Departament de Benestar Social i Família i de la Secretaria d’Universitats i Recerca, i als 23.000 metres quadrats de lloguer que quedaran alliberats pel trasllat d’aquests dos departaments a dos edificis propietat de la Generalitat, seran un total de 35.000 metres quadrats de lloguer reubicats en espais de propietat i un estalvi d’entre 12 i 14 milions d’euros anuals.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia