Delegació a Barcelona

El president Mas engega la campanya informativa de les lleis Òmnibus

query_builder   17 febrer 2012 17:00

event_note Nota de premsa

El president Mas engega la campanya informativa de les lleis Òmnibus

El president Mas ha presentat el 17 de febrer al Palau de la Generalitat la campanya informativa del Govern sobre les lleis òmnibus, que signifiquen –ha dit, “menys costos, menys temps i menys tràmits. En conjunt, tres lleis que canvien 90, fruit d’un procés participatiu que implica al Govern, al Parlament i a les associacions empresarials en la reactivació econòmica del país.
Generalitat de Catalunya
Mas propugna un “esforç d’austeritat, aprimament i agilitat” i ha reclamat al conjunt de les administracions públiques (d’àmbit local estatal i europeu) i de totes les organitzacions, que traslladin a la seva estructura l’esforç d’austeritat i agilitat que ja està aplicant el Govern de la Generalitat.
A l’acte han participat els representants de les principals associacions empresarials: el president de Foment del Treball, Gay de Montellà; el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls; el president de la PIMEC, Josep González; i el vicepresident de la Federació d’Empresaris de la Petita i Mitjana Empresa, Manuel Rosillo.
També han assistit diversos membres del Consell Executiu, entre ells, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega; el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell; d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena; de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder; de Cultura, Ferran Mascarell; d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí; el portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, i el secretari del Govern, Germà Gordó.
 
Beneficis concrets
Les popularment denominades lleis òmnibus, aprovades pel Parlament el 29 de desembre de 2011, són un conjunt de lleis que abasten i simplifiquen la major part d’àmbits d’activitat: agroambiental, econòmic, sanitari fins, cultural, de seguretat... El web www.gencat.cat/lleisomnibus permet veure els beneficis concrets que aporten les lleis segons l’àmbit o sector d’interès.
Les Lleis òmnibus revisen un gran nombre d’aspectes normatius i organitzatius de l’Administració per aconseguir reduir la càrrega burocràtica i els terminis de les resolucions administratives; simplificar l’administració i fer-la més propera i entenedora per a la ciutadania, i convertir l’Administració de la Generalitat en àgil, propera, transparent i competitiva. En aquest sentit, el president ha recordat que assolir la finestreta única empresarial és un dels objectius per a aquesta legislatura.  
Amb aquest paquet normatiu es pretén, en definitiva, estalviar costos en temps i diners per a les empreses, els ciutadans i l’Administració, alhora que facilitar la iniciativa empresarial i contribuir a la reactivació econòmica del país.