Palau Robert

El Palau Robert divulga l'obra musical de Xavier Montsalvatge

Una exposició commemora el centenari del naixement del compositor

El Palau Robert divulga l'obra musical de Xavier Montsalvatge

Els comissaris de l'exposició atendran els mitjans de comunicació el 6 de març, a les 12 hores

query_builder   29 febrer 2012 07:49

event_note Nota de premsa

Una exposició commemora el centenari del naixement del compositor

El Palau Robert divulga l'obra musical de Xavier Montsalvatge

Els comissaris de l'exposició atendran els mitjans de comunicació el 6 de març, a les 12 hores

El Palau Robert divulga l’obra musical i la polièdrica personalitat del compositor Xavier Montsalvatge en l’exposició “Xavier Montsalvatge, compositor. 1912-2012”, que es pot visitar del 7 de març al 10 de juny a la Sala 2 del Palau Robert. Aquesta és una de les activitats programades per l’Associació Xavier Montsalvatge Compositor en escaure’s l’11 de març de 2012 el centenari del naixement d’una de les figures més rellevants de la música catalana de la segona meitat del segle XX.
PRobert

La commemoració és una oportunitat per difondre l’extensa i variada obra musical  d’una figura decisiva en la cultura del país. L’exposició compta amb el patrocini del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’organitza Acción Cultural Española (AC/E). Després de Barcelona, la mostra, que té Jorge de Persia i Jesús Alvira com a comissaris, s’exhibirà al Museu d’Història de Girona, al Círculo de Bellas Artes de Madrid i a la Julliard School of Music de Nova York.
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, inaugurarà la mostra el 6 de març, a les 19 hores. També hi assistiran el director general d’Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès; la directora de Comunicació d’Acción Cultural Española (AC/E), Nieves Goicoechea; els comissaris, i Xavier Montsalvatge, fill del compositor.
La mostra situa la música i l’estètica de Xavier Montsalvatge en el context de la història de l’art de la segona meitat del segle XX. També s’hi inclouen, a més d’aspectes biogràfics, documents relacionats amb l’autor: peces artístiques dedicades a Xavier Montsalvatge o col·leccionades per ell mateix, fotografies, manuscrits, cartes i articles.
El recorregut per la vida i l’obra de Xavier Montsalvatge s’estructura en tres àmbits:
El violí. L’apartat simbolitza l’etapa d’aprenentatge i d’influències artístiques d'un ambient familiar profundament intel·lectual, obert i receptiu, que li va permetre assimilar les influències culturals i artístiques de l’època.
La butaca. S’hi destaca la important tasca que va desenvolupar com a crític musical de concerts des de la butaca del Palau de la Música. Va col·laborar com a crític musical als diaris El Matí, La Vanguardia i a la revista Destino, de la qual va ser director entre 1968 i 1975.
El piano. Aquest àmbit dóna a conèixer la feina i l’obra de Montsalvatge com a compositor d'un repertori molt ampli d'obres, sense oblidar l'òpera, ballet i música per a cinema.
Els visitants poden veure-hi un audiovisual amb entrevistes a Xavier Montsalvatge que es van emetre per Televisió de Catalunya i Televisió Espanyola, entre altres canals, i poden escoltar una selecció àmplia de la millor música del compositor en dos punts d’audició.
Al dossier que es lliurarà als periodistes hi haurà un CD amb un clip del documental que s'ha realitzat per al centenari, i que s'ha rodat a Barcelona, Madrid, París i Nova York.

2  

Imatges

X.M., amb Frederic Mompou

X.M., amb Frederic Mompou 288

X.M., al piano

X.M., al piano 176

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia