Institut Català de les Dones

Els Serveis d'informació i atenció a les dones de Tarragona intercanvien experiències contra la violencia masclista

query_builder   29 febrer 2012 11:54

event_note Nota de premsa

Els Serveis d'informació i atenció a les dones de Tarragona intercanvien experiències contra la violencia masclista

Moment de la reunió
Moment de la reunió
Representants dels 13 Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de la demarcació de Tarragona van assistir ahir a una Jornada d’intercanvi d’experiències dedicada a compartir les pràctiques que desenvolupen aquests serveis en la detecció i atenció de les dones en situació de violència masclista. La jornada, presidida per la directora de Benestar Social i Família, Anna Solé, i la coordinadora territorial de l’ICD a Tarragona, Lídia Bargas, va tenir lloc la seu de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona.
 
Lídia Bargas va valorar positivament la bona acollida de la reunió entre les professionals implicades i va destacar la tasca realitzada pels SIADS de Tarragona en la prevenció i detecció de situacions de violència masclista. La coordinadora de l’ICD també va anunciar la continuïtat de les jornades d’intercanvi d’experiències com a eines essencials en el foment del treball en xarxa.
 
La jornada celebrada ahir, la primera d’aquestes característiques que organitza l’ICD a Tarragona, s’ha centrat en el treball que realitzen aquests serveis en l’àmbit de la violència masclista, aprofundint especialment en els canals de coordinació amb el Centre d’Intervenció Especialitzada en violència masclista (CIE) de Tarragona.
 
Els SIAD ofereixen  informació, orientació i assessorament en tots aquells aspectes relacionats amb la vida de les dones: àmbit laboral, social, personal, familiar i altres. La Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista estableix el context de treball i el desenvolupament territorial d’aquests serveis i els defineix com a serveis que incrementen l’eficàcia en l’actuació envers la sensibilització social, la prevenció i la detecció de les situacions de violència masclista.