Empresa i Treball

El conseller F. Xavier Mena inaugura la filial de l'empresa catalana Comsa Emte al Marroc

El conseller F. Xavier Mena inaugura la filial de l'empresa catalana Comsa Emte al Marroc

query_builder   29 febrer 2012 16:15

event_note Nota de premsa

El conseller F. Xavier Mena inaugura la filial de l'empresa catalana Comsa Emte al Marroc

 
  • L’empresa Emte Mechanical Engineering, especialitzada en instal·lacions mecàniques, ha obert una oficina a Casablanca.
 
  • Comsa Emte preveu a curt termini el desenvolupament de projectes al país en l’àmbit biofarmacèutic, de bioseguretat i d’enginyeria.
 
  • La inauguració de la firma s’emmarca en el viatge institucional i empresarial organitzat per la Generalitat al Marroc, encapçalat pel president Artur Mas. El conseller Mena també ha visitat les filials catalanes de Roca i Riva y García.
 
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, ha inaugurat avui a Casablanca la filial de l’empresa catalana Comsa Emte al Marroc. La nova oficina pertany a Emte Mechanical Engineering, empresa de la unitat de negoci de Comsa Emte dedicada a les instal·lacions mecàniques, i reforça la presència del grup al nord d'Àfrica, on ja treballa en altres activitats com l'enginyeria d'aigües, la protecció contra incendis i tecnologia TDT. A la inauguració el conseller ha estat acompanyat del conseller delegat d'ACC1Ó, Josep Moragas.
 
A l’acte hi han assistit també Joan Carles Pradell, director General d’Instal·lacions Mecàniques de Comsa Emte, Mohammed Chaib, director al Marroc d’Emte Mechanical Engineering, i Albert Sala, director Adjunt d’Emte Mechanical Engineering.
 
L’objectiu de l’empresa és establir-se a la zona de manera estable per donar resposta als projectes relacionats amb climatització, tractament d'aire i protecció contra incendis i donar suport a altres unitats de negoci del grup Comsa Emte. L’empresa, que disposa d'una contractació inicial de tres persones, preveu a curt termini el desenvolupament de projectes al país en l’àmbit biofarmacèutic, de bioseguretat i d’enginyeria.
 
Comsa Emte, amb la seva empresa EMTE HVAC, ja està duent a terme treballs de climatització a l’Hotel Ramada a Tànger. A través de l'empresa Egatel, el grup també desenvolupa al Marroc altres activitats com el subministrament i instal·lació de transmissors digitals per la Societé Nationale de Radiodiffusion et de Télévision (SNRT); i a través de l'empresa EMTE Fire & Security ha executat contractes de protecció contra incendis en les centrals de Abener a Hassi R-Mel i Beni Mathar. Comsa Emte també treballa en altres països del nord d'Àfrica, com el cas d'Algèria, on EMTE Cleanroom Technology executa treballs d'instal·lació de tractament d'aire per a clients com Taphco i Roussel Santé; o activitat en l'àmbit de l'enginyeria d'aigües mitjançant l'empresa Deisa.
 
El negoci d’Instal·lacions Mecàniques de Comsa Emte, que preveu tancar el 2011 amb una facturació al voltant dels 150 milions d’euros, compta amb 879 treballadors i en està present a: Algèria, Argentina, Brasil, Xile, Mèxic, França, Marroc, Portugal, Polònia i Uruguai.
 
Visita a la planta de producció de Roca a Settat
 
La inauguració de la firma s’emmarca en el viatge institucional i empresarial organitzat per la Generalitat al Marroc, encapçalat pel president Artur Mas. El conseller d’Empresa i Ocupació F. Xavier Mena ha visitat avui també la planta que el fabricant de sanitaris Roca té a Settat. Es tracta d’una de les plantes industrials més grans d’una empresa catalana a l’Àfrica, constituïda el 1994. Té 650 treballadors i l’any passat va facturar 48 milions d’euros. Domina el 70% del mercat marroquí de sanitaris.
 
Visita a les instal·lacions de Riva y García a Casablanca
F. Xavier Mena també ha visitat a Casablanca les instal·lacions del grup financer Riva y García, banc d'inversió independent especialitzat en serveis d'assessorament financer d'alt valor afegit. El conseller s’ha reunit amb els responsables dels projectes del Fons Mediterrània, impulsat per l’Institut Català de Finances, com una eina de finançament per la pime catalana i magribina.
 
El fons esta dotat de 62,5 milions d’euros i inverteix en pimes de tots els sectors. Focalitza els objectius a la creació de valor afegit, riquesa, treball i transferència de know-how i tecnologia. Actualment ja hi ha 9 empreses al Magrib (Algèria, Tunísia i Marroc) dins el Fons Mediterrània, de les quals 4 estan al Marroc (JP Industries, First Telecom, Soroa Pepiniers i Diffazur).
 
El fons ha invertit un total de 10 milions d’euros dins el capital d'aquestes empreses marroquines, que han generat més de 100 nous llocs de treball l’any 2011, un 45 % més de vendes i un 60 % més de beneficis bruts d'explotació.

2  

Fitxers adjunts

El conseller F. Xavier Mena, a Casablanca, durant la inauguració de la filial de l'empresa catalana Comsa Emte

El conseller F. Xavier Mena, a Casablanca, durant la inauguració de la filial de l'empresa catalana Comsa Emte
JPG | 3910

El conseller F. Xavier Mena durant la visita a la seu de Roca a Settat

El conseller F. Xavier Mena durant la visita a la seu de Roca a Settat
JPG | 521